Žena nechala peníze v bankomatu, tenhle grázlík toho využil!

Poznáváte ho?
 

Stále dokola se může upozorňovat na to, aby lidé dávali pozor na své platební karty, nikomu neukazovali PIN a vše si raději několikrát překontrolovali. Žena z Berouna si to odteď bude jistě pamatovat. Ale za jakou cenu?

Tohle prostě není totéž jako zapomenout v sámošce rohlíky nebo mikinu na zábavě. Ne nadarmo se říká "spěchej pomalu". Žena z Berouna by o tom teď mohla přednášet. Když si totiž vybírala peníze z bankomatu, následně odebrala jen kartu. Pět tisíc korun však nechala na místě. Když to zjistila a vrátila se, hotovost byla pryč. 

Způsob, jak odcizit platební kartu, je "libanonská smyčka". Stačí destička z plastu, magnetofonová páska a lepidlo. Falešný plastový obdélníček s otvorem uprostřed se nalepí přes otvor určený ke vsunutí karty. Pod destičkou je smyčka z pásky. Ta kartu zachytí a nevydá zpět. Klient se domnívá, že mu bankomat kartu "sežral". Na scénu vstupuje člověk, který obdélník se smyčkou odlepí a vezme si kartu.

Její nepozornosti si všiml zatím neznámý muž, který si chtěl pravděbodobně sám nějakou tu kačku vybrat. Všiml si ale vlastnímu osudu zanechaných peněz a využil možnosti nabízeného dárku. K jeho smůle nešlo o předčasné Vánoce a peníze měl samozřejmě buď nechat ležet, nebo je - v lepším případě - zanést na nejbližší policejní stanici.

Berounští policisté po něm zatím marně pátrají, proto prosí o pomoc veřejnost. Zároveň také apelují na podezřelého, aby se sám přihlásil a svoji situaci ještě víc nezhoršoval. "Hrozí mu až jeden rok vězení za trestný čin zatajení věci," potvrdila za Policii České republiky Marcela Pučelíková. A to zase není až tak velká legrace, která by stála za pěti tisíc, ne? Kdo ví, třeba když dnes přijde s nějakou uvěřitelnou historkou, všechno se ještě v dobré obrátí.