Tihle zloději nejspíš touží po slávě, milují bezpečnostní kamery

 

Spousta lidí touží stát se hvězdou. Vychutnat si svých pět minut slávy možná zatoužili i zloději z Kladna. Je možné, že po večerech marně přemýšleli, čím se proslavit. Nakonec si zvolili disciplínu, za kterou zřejmě příliš veřejné pochvaly nedostanou.

Na druhou stranu mají jistotu, že jejich blízcí je stoprocentně poznají. Jestli na ně ale budou pyšni, to je otázka. Povedená trojice se totiž vloupala do nebytových prostor v ulici O. Peška na Kladně. Zřemě jde o kutily amatéry, protože vzali dvě bourací kladiva za celkem jedenáct tisíc korun, šrobouvák za sedm tisíc, tašku s elektrikářským nářadím v hodnotě tři a půl tisíce a aku vrtačku za patnáct stovek. 

Tenhle chlapík průmyslové kamery rovnou kradl. Také dobrý koníček...

Aby si zajistili, že budou mít opravdu známé obličeje, s lupem si to mašírovali přímo proti bezpečnostním kamerám. Chyběl už jen americký úsměv, ale to snad ještě natrénují. "Policie vše přesně vyhodnotila. Můžeme tedy nejen popsat nejen celý průběh krádeže, ale i zmíněné muže," potvrdila mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Také v tomto případě pomáhaly v pátrání bezpečnostní kamery.

Přesto, že se lupiče zatím nepodařilo odhalit, podle Novákové je to jen otázka času. Podle kamerových záznamů je prý nanejvýš pravděpodobné, že je někdo brzy pozná. Aby také ne, když pózovali skoro jako modelky na přehlídkovém mole v Miláně. Někdy prostě jen žasnete, co všechno je možné. Jako když "vtipálci" rozbili okénko u auta jen proto, aby si uvnitř pouštěli hudbu.