Šedesát lidí bylo v ohrožení života, mohli se utopit

Zobrazit fotogalerii (5)
 

U Staré Živohošti se potopil přívoz! Zřejmě byl přetížený. Ve vodě skončilo asi šedesát lidí.

Podle informací aktu.cz se v sobotu odpoledne na Slapech u Staré Živohošti potopil přívoz. Byl zřejmě přetížený, nabral vodu a začal se potápět. V té době bylo na palubě okolo 50 až 60 lidí. Podle informací aktu.cz tam bylo i dítě v kočárku.
Na místo se okamžitě sjeli vodní záchranáři, čluny rekreantů a plachetnice a všechny posádky pomáhaly cestujícím. Ve vodě se jich ocitlo kolem 25.
Byl povolaný i vrtulník, ale nakonec nemusel zasahovat. Podle zpráv z místa nehody nikdo nebyl zraněný a ani se nikdo nepohřešuje.
Kromě vodních záchranářů zde zasahovaly i tři jednotky hasičů, kteří vyčerpali vodu z přívozu a přitáhli ho ke břehu.

Podle jednoho ze zachráněných bylo hned od počátku zřejmé, že loď je přetížená, což řekli i převozníkovi, který následně všechny nahnal ke strojovně, což přívoz ještě více naklonilo. Navíc přišly asi dvě větší vlny a přívoz se začal plnit vodou a vznikla panika a lidé začali skákat do vody.

K místu se sjely plachetnice, jejich posádky házely záchranné kruhy do vody s cílem nejprve pomoci dětem.

Převozník byl na alkohol negativní, podle lidí, kteří záchranu sledovali z břehů, nejvíce práce záchranářům dali tři cestující s výraznou nadváhou.

Vodní záchranáři měli v akci tři čluny, museli dokonce vyjet i s jedním rozbitým, neboť ve vodě bylo příliš mnoho lidí a hrozilo nebezpečí utonutí.