Policisté z Říčan překazili pokus o sebevraždu a zachránili mladý život

Skvělá práce policie
 

Když přijdeme do styku s policí, většinou z toho nemáme radost. Tu botička, jindy rovnou pokuta. A to jsme popsali ty lepší případy. Jsou však chvíle, a není jich málo, kdy jim musíme být vděčni. Tak jako rodina mladíka, kterého strážci zákona zachránili v Újezdě u Průhonic. 

Středočeští policisté z obvodního oddělení Říčany totiž včas vypátrali osobu ohroženou na životě a poskytli jí první pomoc. Nebyla to však snadná práce. Dotyčného devětadvacetiletého muže totiž museli nejprve najít, neměli jeho přesnou polohu. "Věděli jen, že jde o blíže neurčenou lokalitu u obce Újezd u Průhonic, tedy na rozhraní Středočeského kraje a Prahy," potvrdil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. 

Život mladé ženy zachránili policisté na Kladně, rozmluvili jí skok z mostu.

Pustili se tedy do pátrání a mravenčí práce se nakonec vyplatila. Policejní hlídka z Říčan projížděla ulicí K Sukovu, kde na konci ulice objevila zaparkované vozidlo Opel. Uvnitř byl v bezvědomí hledaný mladý muž, nedýchal a na různé podněty nereagoval.

Policisté mu ihned poskytli první pomoc, zahájili resuscitaci a přivolali na místo záchranáře. Ti přijeli během několika málo minut. "Před jejich příjezdem se jim podařilo u muže obnovit dýchání a přivést jej k vědomí," dodal Chalupa.

Bohužel jsou situace, kdy sebevraždě nejde zabránit. Tato žena si sedla před vlak.

Díky včasnému vypátrání sebevraha i samotným poskytnutím první pomoci a přivoláním rychlé lékařské služby se podařilo policistům zachránit jeho mladý život. Zbytek už byl za záchranářích, kteří ho převezli do nemocnice. Tomu se říká dobrá práce!