Na Karlštejně oživovali cizinku, zkolabovala v malé věži

 

Kdo včera odpoledne dorazil na hrad Karlštejn, mohl se stát svědkem i trošku jiné události, než na kterou jsou návštěvníci zvyklí při prohlídce středověké památky. Přímo v malé věži totiž zkolabovala holandská turistka.  

Na Karlštejně se odehrálo drama, které si jistě při nedělní procházce nepředstavujete. Průvodce vypráví o historii památky a najednou jedna z žen zkolabuje a padne na zem. "Chvíli jsme nevěděli, co se děje. Ale pak jsme se samozřejmě snažili pomoc a zjišťovali, jak je to vážné," vzpomínal jeden ze svědků události. 

Auto nechte v garáži, na Karlštejn se dá krásně dojet na kole.

Příčinou kolapsu bylo velké horko a starší věk turistky. Přivolaný lékař záchranné služby ženu vyšetřil a rozhodl o transportu do nemocnice k dalšímu vyšetření. Samotný přesun pacientky z věže do sanitky nebyla žádná procházka růžovou zahradou. "Záchranáři to ale zvládli perfektně. Zaslouží si pochvalu," usmívala se paní, která vše sledovala z nádvoří. 

Ne náhodou patří Karlštejn mezi naše nejnavštěvovanější památky.

Holandská turistka však ve finále odvoz do nemocnice a následnou péči odmítla s tím, že se o ni postarají její přátelé. "Podepsala revers a odjela s kamarády do hotelu," potvrdil jeden ze zasahujících lékařů. Docela odvážná paní.