Požár auta u benzinky mohl skončit výbuchem, hasili i kolemjdoucí

Nebezpečný požár likvidovali kolemjdoucí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Mercedes-Benz ​hořel v blízkosti čerpací stanice. Díky včasnému zásahu pěti svědků požáru a přivolanému hasičskému sboru se nic nestalo. Kdyby se požár rozšířil na celé auto, mohlo být zle.

Když vám začne hořet auto, je to šok. Opravdové zděšení nastane, když auto hoří v blízkosti čerpací stanice. Něco o tom ví řidič auta Mercedes-Benz.

Požár auta Mercedes-Benz C220 CDI vzplanul u motoru, rychle se však rozšiřoval dál. Řidič měl štěstí v neštěstí, protože se seběhli kolemjdoucí a ihned začali hasit auto bez ohledu na svou vlastní bezpečnost. Měli k dispozici pět ručních hasicích přístrojů, díky čemuž se podařilo udržovat požár jen v části auta. V případě, že by vzplanulo celé, hrozilo, že by mohly vybuchnout tlakové lahve v okolí čerpací stanice. Výbuch benzinky, který by následoval, by mohl mít mnoho obětí. Za šťastný konec vděčíme duchapřítomným kolemjdoucím a taky rychlému zásahu hasičů z Holešovic. Pod úplnou kontrolu dostali požár až právě oni. Oheň napáchal škody za 150 tisíc korun.

K požárům automobilů dochází v Praze poměrně často. Statistika uvádí, že od začátku roku do konce srpna hořelo v Praze 166 vozů. Nejčastěji hoří auta na benzínový pohon - zatím jich hořelo 109, méně často hoří auta na naftu (zatím 43). Pokud jde o hybridní automobily, hořelo jich jen 14. Statistika je samozřejmě ovlivněná tím, že hybridních aut pořád není na našich silnicích tolik.