Přeplatek za elektriku stál stařenku 26 000

Seniorka přišla o životní úspory
 

Devadesátičtyřletou seniorku v Bratronicích okradla dvojice, která se vydávala za kontrolory elektriky. Údajný přeplatek ji ve finále stál všechny její úspory.

Když člověk zjistí, že má přeplatek a nějaké peníze se mu vrátí, je to vždycky radost. Radost seniorky však trvala jen chvíli, vzápětí totiž zjistila, že byla okradena.

Na Kladensku v obci Bratronice otevřela seniorka branku ženě a muži, kteří se vydávali za  kontrolory elektriky. Falešní kontroloři nejdříve zazvonili a vešli na zahradu. Informovali seniorku o tom, že má přeplatek za elektriku ve výši 4 000 korun. Jako lest použili tvrzení, že oni mají jen bankovku v hodnotě 5 000 korun. Paní se jim snažila vyhovět a bankovku rozměnit, vešla proto do bytu se zlodějkou. Seniorka nechtíc ukázala zlodějce, kde má úspory schované. Ta okamžitě využila situace a seniorku odlákala do vedlejší místnosti za účelem opisu čísla z elektrospotřebiče. Na tuto chvíli čekal komplic, který vniknul tajně do domu a odcizil peněženku s hotovostí ve výši 26 000 korun.

Případ se stal 20. září a policisté stále hledají případné svědky krádeže. "Tento případ není ojedinělý, senioři jsou zranitelnou skupinou. Často si do bytu pustí cizí lidi ve snaze pomoct své rodině nebo pomoct tomu neznámému v problémech," vysvětluje mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

O podobném případu z Brandýsa nad Labem jsme informovali nedávno. 

Tam seniorka přišla dokonce o 100 000 kč, myslela si, že tak pomůže svému synovci s nákupem pozemku. Ten o ničem neměl tušení, jenže než si to seniorka ověřila, zlodějka byla pryč i s penězi.