Bitka jako z filmu, vzduchem létaly židle i půllitry

Než přijedou záchranáři, mnohdy o životě rozhodují vteřiny
 

Patnáct mužů se zapojilo do rvačky  v Chotuticích na Kolínsku. Výsledkem bylo pět zraněných, které musela odvážet záchranka. Co bylo příčinou hádky a následné rvačky?

Policie i záchranka se sjely k velké rvačce v hospodě v Chotuticích, asi deset minut před půl devátou večerní.

Popraly se dvě skupiny hostů, vše začalo hádkou, která přešla ve rvačku. V průběhu ní létaly vzduchem židle i půllitry, jeden z aktérů byl dokonce prohozen oknem.

Brutální bitka se zvrhla tak, že na místo musela být přivolána policie i záchranka. "Incident se stal v sobotu, ale nové informace po výsleších dostaneme až zítra. Příčina nehody je zatím v šetření," vysvětlila tisková mluvčí policie Martina Fejfarová. Nevyvrátila však domněnku, že šlo o spor související s volbami.

Zraněných bylo hned pět a ty záchranka rozvezla do nemocnic v Praze, Kolíně a Nymburku. Spíše kvůli různě závažným zraněním nežli kvůli riziku pokračování rvačky na oddělení v nemocnici. 

"Jednoho těžce zraněného jsme převezli do Vinohradské nemocnice. Měl otřes mozku a podezření na nitrolebeční krvácení. Pravděpodobně po kopaní do hlavy. Jeho stav byl velmi vážný a musel mu být ošetřen i hrudník," popsala stav vážně zraněného mluvčí záchranné služby Petra Effenbergová. 

Další čtyři účastníci rvačky utrpeli středně těžká zranění. "Šlo o otřesy mozku, pohmožděniny, ale i řezné rány na rukou," popsala výsledky rvačky Petra Effenbergová​.