Autobusem z Příbrami do Prahy i bez peněz v peněžence

Na cestu vám bude stačit kreditka
 

Od příštího týdne Arriva nabídne cestujícím z Příbrami do Prahy možnost cestovat bez hledání drobných po kapsách. Zaplatit bude možné i bezkontaktně.

Bezkontaktní placení je pohodlnější. Třebaže člověk občas ztrácí přehled nad utracenou cifrou, výpis z účtu vždycky odhalí pravdu. Pro hotovost je nutné hledat blízký bankomat naší banky. (To abychom neutratili majlant za výběr z cizího bankomatu.) Párkrát nám všem už ujel autobus právě z tohoto důvodu. Už se to nemusí nikdy opakovat, pokud jedete z Příbrami do Prahy.

Cestující, kteří jedou mezi Příbramí a Prahou, budou moct platit v autobusu už jen bezkontaktně. Arriva však má v plánu rozšířit možnost této platby do konce října na téměř všechny své linky na Berounsku, Příbramsku, Dobříšsku a Sedlčansku. Cestování bude komfortnější a nástupy do autobusu rychlejší. Vzhledem k tomu, že jde o pilotní linku, uvidí se, jak se nápad osvědčí. 

Dohromady by se jednalo o 155 linek v 350 autobusech Arrivy ve Středočeském kraji. Dopravní autobusová společnost Anexia má podobné plány jako Arriva a chce postupně vybavit touto technologií i své autobusy, začne s 19 autobusy.