TIPY NA VÍKEND: ​Dýně a drak jsou povinnou výbavou

Pouštění draka je ideální zábava právě tento víkend! Jsou totiž drakiády!
 

Sobota a neděle nemá být úplně studená, teplota kolem 15 stupňů je ideální. V sobotu určitě nebude pršet, a proto vyrazte na drakiádu. Už teď si můžete sehnat krásnou dýni, kterou využijete při dýňování.

V sobotu ​vyrazte v Benešově na farmářský trh, začíná v osm a zahrají vám k tomu i Frajeři z Galerky.

Přijďte si pro něco dobrého a taky pokecat se sousedy

Rybáři se sjedou do Dolních Břežan, protože tam budou rybářské závody. Je povoleno chytat na cokoliv, ale zakázaná je srkačka. Dýňování si užijete v Máslovicích i na zámku v Nelahozevsi. To v Máslovicích bude levnější a zdá se, že to pojali ve velkém a užijí si i labužníci.

Zámecké dýňování si užije celá rodina

Drakiádu si užijete v Chlumíně, tak dobré boty a dobrou náladu s sebou a vítr s vámi. Na stopu bronzovému pokladu se dostanete v Roztokách. Bezlepkobraní vychutnáte v Mladé Boleslavi, vstup je zdrama, tak neváhejte. Den příjemně zakončíte pozorováním hvězd na hradu Točník. Užijete si tak nejen zkoumání souhvězdí, ale i noční prohlídku hradu.

V neděli ​zjistíte, jestli jsou princové na draka, v Benešově se totiž hraje divadlo.

Princové jsou možná na draka, ale divadlo v Benešově určitě navštivte

Máte rádi vlaky? A co třeba takové parní lokomotivy? Tak neváhejte a vyrazte do Lužné u Rakovníka, ČD tam pořádá Poslední parní víkend. Pokud už jste dost staří na to, aby vám načepovali i pivo, vypijte si ho v Davli V Pivovaře. Tam k tomu zahraje ochotnické divadlo tragikomedii Trumf. Možná máte pocit, že je potřeba se o víkendu hlavně dobře nacpat skvělým jídlem. K tomu je ideální příležitost v Kouřimi na Svatohavelském císařském posvícení. Hraní PC game nemusí být osamělá zábava v temné místnosti. Fanoušci si můžou přijít do Kladna vyzkoušet hraní retro PC her. Výstava Retrogaming pobaví všechny věkové kategorie.