Dokonáno jest: Miss Beauty 2016 se stala Nikola Nejedlíková z Prahy

 

Byl to večer plný krásy a dobrých skutků. Finále letošního ročníku Miss Beauty proběhlo v populárním pražském klubu Mecca a výtěžek z akce šel na pomoc psímu útulku Voříškov. Novou královnou se stala jedenadvacetiletá Nikola Nejedlíková z Prahy. 

Nezasvěcený pozorovatel, který třeba jen náhodou dorazil na finále Miss Beauty 2016, musel mít pocit, že je někde na pařížském dnu módy. Přehlídkové molo obsypané fotografy a krásné dívky, které bojovaly o prestižní titul. Vítězka Nikola Nejedlíková si odnesla kontrakt na 50 tisíc s agenturou MGM a další super ceny. "Ještě nemohu mluvit. Jsem samozřejmě strašně moc šťastná," usmívala se bezprostředně po korunovaci sympatická slečna. 

I. vicemiss se stala osmnáctiletá Petra Ejemová z Příbrami, pomyslný bronz brala dvacetiletá Sumi Kadyrová, která žije v Praze. Obě dívky se už těší na desetidenní, respektive pětidenní pobyt na Floridě, radost jim však jistě udělaly i ostatní ceny. "Děkuji všem, kteří mi drželi palce, je to i jejich zásluha," zářila spokojeností kráska původem z Tádžikistánu. 

Večerem provázela dvojice Eva Decastelo a Petr Vojnar, o hudební vystoupení se postarali Jan Nedvěd, Bára Mottlová, Milan Peroutka a Michal Svoboda. Všichni bez nároku na honorář v rámci charitativního večera. "Nemohl jsem si to nechat ujít. Když jsem se o akci dozvěděl, přebukoval jsem si letenku do USA. Odlétám tak v šest hodin ráno po finále," prozradil Nedvěd. 

Hlavní pozornost však byla upřena na devět finalistek. Původně jich sice bylo deset, ale jedna z modelek musela těsně před finálovým večerem odsotupit kvůli zdravotním problémům. Samotnou akci to naštěstí nijak nepoznamenalo. Úžasná choreografie, sexy těla a napětí až do samotného konce. 

Porota v čele s moderátorkou a modelkou Innou Puhajkovou, bývalou Miss Beauty a finalistkou České Miss Karolínou Humečkovou nebo návrhářem Petrem Lakronem neměla jednoduchou práci.  Nakonec se však přeci jen shodla. "Nikola je krásná, umím si ji představit na obálkách prestižních magazínů," věštila Nejedlíková budoucnost její předchůdkyně, která jí také předala krásnou korunku od jablonecké společnosti Šenýr Bijoux. Ročník 2016 je tedy minulostí. Už teď ale začínají přípravy na ten další.