Zlodějská taktika: Kup si parfém, vybereme ti kasu

Krádež v secondhandu. Ilustrační foto
 

Policie pátrá po vykutálených zlodějích z Hostomic u Berouna. Nabízí prodavačkám parfémy, čímž odlákají jejich pozornost, aby vybrali kasu. Kasu v Hostomickém secondhandu obezřetná prodavačka uhlídala.

Včera 31. října v Hostomicích přišla skupinka občanů tmavé pleti do secondhandu. Prodavačka se měla na pozoru, parfém si nekoupila a kasu uhlídala.

Skupina měla obcházet obchody a nabízet pravděpodobně padělky parfémů. O prodej jim však v zásadě nešlo, hlavním cílem bylo odlákat prodavačku od kasy a tu vybrat.

Hostomická prodavačka byla velmi opatrná, a tak nakonec skupina odcizila jen několikery šaty. Prodavačka se proto rozhodla policii pouze informovat, ale oficiální záznam sepsat nechtěla. Zboží mělo jen zanedbatelnou hodnotu. 

"Dostali jsme informaci, že včera po 15:00 hodině přijela tato skupinka modrou Škodou Octavií. Pokud auto uvidíte, určitě si dávejte na pasažéry dobrý pozor," nabádá prodavačky v kraji tisková mluvčí policie Marcela Pučelíková. Podvodný prodej padělků parfémů je běžný před nákupními centry. Pokud jde o loupení v obchodech, běžnější je, že zloději chtějí rozměnit a prodavačku rozptylují a matou tak dlouho, až jim špatně vrátí.