Náledí, mráz, sníh! To bude příští týden

Nasněžilo dost
Zobrazit fotogalerii (9)
 


Pozor, meteorologové hlásí četná náledí! Martin opravdu přijede na bílém koni, ostatně na mnoha místech už nás poctil svou návštěvou.
 


Svatý Martin přijede na bílém koni! Ale co víc, už od nedělního večera by nás mělo potrápit četné náledí. Tak opatrně a své miláčky na čtyřech kolech raději nechejte doma.

V pondělí očekáváme oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Nad 500 m nás čekají srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C, ovšem mohou klesnout až pod bod mrazu. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.
 
Následující dny bude počasí velmi podobné, stále očekáváme oblačno až zataženo, v noci teploty klesnou k mínus čtyřem. Ve dne se pro změnu nepřehoupnou přes 5 stupňů Celsia. A pozor, má sněžit, na sněhové přikrývce můžeme naměřit až -8 stupňů.
 
O víkendu to stejně jako celý týden vypadá na zataženou oblohu a sněžení. Teplotně si polepšíme. Rtuť teploměru by neměla spadnout pod nulu. Ovšem jak to bude, zatím nikdo s určitostí říct nemůže. Každopádně budou na místě zimní bundy, kabáty, boty, čepice i rukavice!