10 věcí, které si vzít na demonstraci

Ani demonstrace se neobejde bez nepříjemností. Víme, jak se většině problémů vyhnout!
 

Chystáte se na demonstraci? Možná váháte, co s sebou. Víme, co nutně potřebujete, nejen abyste byli cool. Deset věcí, které musíte mít na demonstraci, se bude hodit, ať už smýšlíte jakkoliv.

Transparent

Bez transparentu to není žádná demonstrace. Dejte najevo svůj názor! Ať už je jakýkoli, bude vidět v televizi. Na každý pád naštve spoustu lidí. Navíc, pokud zvládnete udělat pravopisnou chybu, vzbudí i živou diskuzi. Při demonstraci si alespoň nebudete muset připadat hloupě proto, že nemáte nic v ruce.

Mapa

Pokud dobře neznáte město, kde demonstrujete, je dobré s sebou mít mapu. Mějte na paměti, že pokud demonstrujete sami na prázdné ulici, je něco asi špatně. 

Dobré boty

To je naprosto bez diskuze, hrozí vám, že budete stát hodiny a hodiny někde v davu. Šance si na chvíli sednout je prakticky nulová. Dobré boty zajistí, že si užijete atmosféru bez pláče. Podpatky využijete jindy.

Deštník

Deštník není pouhou ochranou před deštěm. Pokud máte kvalitní fortelný deštník, při střetu s protidemonstranty ubráníte holý život. 

Hotovost

Protože poslední, co chcete, je v davu lidí řešit krádež karty. Možná vás trochu vyděsí, že by mezi spoludemonstranty mohl být i někdo, kdo nemá tak čisté úmysly jako vy, ale je to tak. Život není pohádka, tak se s tím smiřte a nechte si místo karty ukrást jen nějakou hotovost.

Voda

Prodrat se davem je o život. Navíc při pohybu cca metr za deset minut se může snadno stát, že zemřete žízní. Pokud se už tím davem prorvete tam, kde se dá nějaké pití sehnat, čeká vás fronta, ze které se dostanete až 18. listopadu. Mít vodu s sebou je prostě to nejlepší, co můžete udělat. 

Sušenky

Stejně nemožné jako koupit si vodu bude i koupit si nějaké jídlo. Pokud nechcete zruinovat svůj rozpočet, vezměte si raději sušenky. Nejen, že se díky nim můžete spřátelit s lidmi s podobným názorem na sušenky, ale v případě, že se potkáte s někým, kdo má jiný názor, můžete sušenkami s čokoládovou polevou snadno zažehnat mír.

Foťák

Když už jste na demonstraci konečně došli, prošli tam, kam jste chtěli, je na čase udělat si pěknou fotku. Alespoň budete mít co ukazovat vnoučatům. No a pak honem domů..

Šála

Kromě toho, že šál je nejlepším dopňkem (ať už máte styl, nebo ne), poskytuje ještě řadu dalších výhod. Pokud máte pořádný šál, určitě vás ohřeje, když budete už dlouho stát nehnutě v zimě. Na demonstraci vás ochrání před slzným plynem. Pokud budete mít chuť říct do televize něco, za co by vás rodina vydědila, stačí se maskovat šálem a najednou máte neomezenou svobodu projevu.

Rtěnka

Ať už chcete vypadat na fotkách dobře, nebo něco na poslední chvíli dopsat na transparent, rtěnka je skvělou volbou. Pokud se na demonstraci kromě vášnivé diskuze plánujete i vášnivě líbat (nebo s někým prát), můžete si být jistí, že na dotyčném zanecháte stopy. A o to přeci jde.