Opravy Mělníku jedou ve velkém

Mělník je krásné město, co se v něm děje nového?
 

Mělník se rozhodl investovat do opravy silnic a chodníků, což je něco, co ocení snad úplně všichni. Co se už opravilo a co bude potřebovat opravu v roce 2017? 

Oprava cest ať už pro pěší, nebo pro auta je vždy velmi vítanou aktivitou města. Přestože si obyvatelé vždycky daleko spíš všimnou, že je cesta rozbitá, nežli toho, že je opravená, pro všechny je radost nemuset se vyhýbat dírám a nedokonalostem. 

V Mělníku to vědí a vsadili v roce 2016 a v roce 2017 na opravy silnic a chodníků, spolupracují s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a zatím to vypadá, že to funguje. "V rozpočtu na rok 2017 je připravena investiční rezerva, která z velké části pokryje opravy. Žádáme ale i o dotace, pokud to vyjde, budou peníze i na cyklostezku nebo na opravu starého mostu přes Labe," vysvětluje záměry města místostarosta Milan Schweigstill. "Máme pozitiní ohlasy, ale nejvíc si vždycky všimnou ti, kterým se oprava děje před barákem. To je normální. Možná si všimnou více, pokud vyjde plánovaná rekonstrukce náměsti Karla IV., což by mělo být v roce 2018," popisuje reakce obyvatel na opravy Milan Schweigstill.

Opravy chodníků v Mělníku jedou na plné obrátky

Co se už opravilo? 

Opravila se část obchvatu, kterou tvoří dvě okružní křižovatky a propojovací silnice mezi ulicemi Pražská a Mladoboleslavská. Byla vybudována také okružní křižovatka u benzínové stanice Shell a proběhly velké opravy ulic Italská a Mladoboleslavská. Povrchy ulic v lokalitě Blata jsou už bez bláta a bez nedokonalostí.

 

 

Oprava silnic ve městě

Co se ještě opraví?

V plánu je opravit silnice i chodníky. Pokud jde o silnice, spraví se například ulice Stará, Macharova, Fügnerova, Žižkova, Kokořínská a další. Chodci nebudou ošizení a proběhne i oprava chodníků na ulicích Pražská, Dobrovského a Rousovice. Přičemž Rousovice dostanou nejen nové chodníky, ale i veřejné osvětlení.