Nad řidičem stáli všichni andělé strážní

Auto skončilo totálně rozbité
 

Na Štědrý den pět minut před šestou ránou dostali středočestí hasiči echo o dopravní nehodě osobního auta se zaklíněným řidičem mezi obcemi Hostouň a Hřebeč na Kladensku. 

Na Štědrý den ráno boural muž na Kladensku. Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo neštěstí jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s rychlým zásahovým automobilem, cisternovou automobilovou stříkačkou a velitelským vozidlem.

"Po příjezdu na místo události a následném průzkumu jednotka zjistila, že jde o havárii osobního vozu Škoda Felicia Combi, který čelně narazil do kmene vzrostlého stromu. Hasiči byli na místě jako první a okamžitě poskytli zraněnému řidiči, který byl po celou dobu zásahu při vědomí, předlékařskou pomoc," říká Lukáš Vejvar, mluvčí kladenských hasičů.

"Následně bylo nutné za použití hydraulické vyprošťovací soupravy odstranit levé přední i zadní dveře, poté jednotka pomocí hydraulického rozpínacího nástroje s řetězovými úvazky a hydraulického rozpěrného válce odtlačila palubní desku s volantem," pokračuje Vejvar.

Po vyproštění řidiče museli hasiči motorovou pilou rozřezat část zlomeného stromu, který zasahoval přes celou silnici. Tím zprůjezdnili cestu zdravotnické záchranné službě, která zraněného odvezla do pražské nemocnice v Motole. Poté hasiči asistovali policistům při vyšetřování nehody a na závěr uklidili vozovku.