Milovice otevírají nový volnočasový areál. Na co se mohou ve městě těšit?

Takhle Relax Park v Milovicích vypadá
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Dlouho očekávaná otvíračka areálu Relax Parku v Milovicích je tady. Obyvatelé tak konečně budou mít místo, kde si budou moci nejen odpočinout, ale také aktivně zasportovat. Jakou bude mít park podobu a jak bude zajištěna bezpečnost?

No, konečně! Vysněné místo, kde se mohou odreagovat nejen děti, ale i dospělí, konečně vyrostlo v Milovicích. Město, které v poslední době neustále řeší problémy například se sekáním zeleně nebo veřejným osvětlením, má tak zase jednou důvod k radosti.

K otevření parku došlo tento týden. Ve Slepé ulici zabírá rovný 1,4 hektaru. Na této ploše by měl každý najít přesně to, co hledá. Nachází se tu totiž obrovské množství volnočasových aktivit.

Co tu najdete?

Park se měl obecně otevřít již během uplynulého víkendu, ovšem byly tu trable, které to znemožnily. Předveším se jednalo o problémy s počasím, kvůli kterým ještě muselo město zajistit poslední terénní úpravy.

Otevírací doba Relax Parku: od 1. května do 30. června od 8:00 do 21:00 hod.
od 1. července do 31. srpna od 8:00 do 22:00 hod.
od 1. září do 30. září od 8:00 do 21:00 hod.
od 1. října do 30. dubna od 9:00 do 19:00 hod.

"V parku se bude nacházet in-line dráha, workoutové hřiště, hřiště na petanque, odrazová stěna na tenis, stoly na stolní tenis a další herní prvky. V následujících dnech se ještě budou instalovat lavičky a odpadkové koše. Dojde ale také k umisťování úchytů na lezeckou stěnu a úpravu zeleně v okolí areálu," vypočítal starosta Milan Pour.

Vzhledem k nutné bezpečnosti udělalo město určitá opatření. To se týká především věkového omezení u jednotlivých prvků Relax Parku. K některým z nich nemohou děti až do 15 let nebo pouze v doprovodu plnoleté dospělé osoby.

"Je krásný, tak si ho udržujme a neničme," správně podotkla Kateřina Vinklerová na jedné z facebookových diskuzí. "Pěkné, škoda, že tu už nebydlím," litoval naopak Martin Malý.

Provozní doba areálu má také své limity. Během letních měsíců si sice můžete v parku užívat až do pozdních večerních hodin, ovšem od podzimu do jara končí otevírací doba už v sedm večer. Areál ovšem nebude hlídán ani oplocen, tudíž bude vše především na samotných návštěvnících. Město samozřejmě doufá, že vše bude probíhat bez problémů.

O podobné místo se bojovalo roky

Radnice o potřebách obyvatel samozřejmě ví, nicméně realizovat podobný projekt zabralo dlouhé roky. Nejdříve to bylo za působení předchozího starosty Lukáše Plice, který měl nápad stavět v lesíku v ulici V Liškách Vital park.

Ten se měl realizovat v přírodním lesním okruhu a měl nabídnout návštěvníkům mnoho cvičících prvků, aby si tu zasportovali lidé všech generací. Tento záměr ale nakonec padl z finančních důvodů. Městu se totiž nepodařilo na tak nákladný projekt získat dotační titul.