V Nymburku hlásí únik plynu. Vykopové práce jsou nepříjemné

Takhle to nyní v centru Nymburka vypadá
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Okamžité řešení musel přinést unikající plyn přímo v centru Nymburka. Probíhají tu tak výkopové práce, které jsou nepříjemné zejména pro pěší. Jak dlouho budou trvat a co se stalo?

Lokalitě před radnicí, na náměstí a v ulici Na Fortně by se měli nymburští obyvatelé, ale také návštěvnicí ještě minimálně týden vyhýbat obloukem. Procházet se tady je totiž nejen o nervy, ale i o zdraví. Ve velmi frekventované lokalitě totiž probíhají poměrně rozsáhlé stavební práce, které jsou zapříčiněny únikem plynu.

Jak budou práce postupovat?

Práce ve zmiňované lokalitě probíhají již od minulého týdne, což nám bylo potvrzeno i přímo z nymburské radnice. "Ano v centru města probíhají výkopové práce týkající se úniku plynu," sdělil nám Petr Černohous, tiskový mluvčí nymburské radnice.

Předpokládané ukončení stavebních prací je 5. 8., s konečnou úpravou povrchů pak 8. 8. 2017

Postup prací je stanoven tím způsobem, že jedna firma výkop provede, na čemž se pracuje v současné době. Následně specialisté přijedou potrubí zavařit a kontrolu provede pověřený technik. Pak se na místo opět vrátí firma, jež výkop provedla, a pokusí se o takřka nemožné, a to místo vrátit do původního stavu.

 

Chodci by neměli být výrazně omezeni

Ač někteří z nich na různých facebookových diskuzích kritizují výkopové práce, tak je potřeba si uvědomit, že probíhat budou skutečně snad nejkratší možnou dobu. "Chodci se mohou bez problémů před radnicí města pohybovat, je tu dostatek místa pro obejití výkopů," uklidňuje Černohous.

Stejná situace je navíc i v ulici Na Fortně, kde výkopy dokonce do chodníku vůbec nezasahují, zasahují totiž do vozovky, která je vzhledem k tomu zúžená. "I přes to prosím občany, aby dbali zvýšené opatrnosti," dodal tiskový mluvčí Nymburka.