Déšť neměl slitování. V Čáslavi zaplavil sklepy a připravil řidičům pořádný boj

V Čáslavi to byl včera opravdu masakr
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Včerejší přívalové deště, které trápily i středočeský kraj, přinesly velké problémy hlavně obyvatelům Kutnohorska. Několik domů se dostalo pod vodu, situace navíc byla hodně dramatická i na silnicích.

Škody počítají především obyvatelé kutnohorské Čáslavi, kde dokonce ve třech případech museli zasahovat hasiči. "Jednalo se o zásahy, které se týkaly odčerpánání vody ze sklepů," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. V Kutné Hoře, Kolíně nebo Nymburku ale hasiči naštěstí zasahovat nemuseli.

V samotné Čáslavi se ale situace dramatizovala i na silnicích. Řidiči si pravděpodobně museli připadat, jako kdyby projížděli menší říčkou. Zavřít se musel i supermarket Lidl. Prodejna totiž byla plná vody.

"Já si pamatuji, že bylo zatopeno až po chodníky, chodili jsme se dívat, když jsem byla malá, takže je to už hodně dlouho," uvedla Věra Čáslavská na Facebooku, že vlastně mohlo být i hůře. Lidé na sociálních sítích především řešili fakt, že je dlouhodobě potřeba vyčistit kanály, tak snad se po této mele v Čáslavi rozhoupou a další podobné problémy tak nastanou v menší míře nebo vůbec.

Oblačnost se naštěstí již přes středočeský kraj dostala a déšť by se o víkendu již objevit neměl. Obyvatelé tak mohou začít pomalu sčítat škody a je jasné, že nebudou zrovna malé. Další deště navíc mají přijít v následujícím týdnu.