POČASÍ: Deštivé a nevlídné dušičkové počasí vydrží do úterý

Po větrné a deštivé neděli ještě neodkládejte deštníky, dušičkové počasí ještě chvíli vydrží
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zatím neodkládejte deštníky a teplé oblečení. I po víkendu nás chvíli potrápí větrné a deštivé počasí, typické pro dušičkové období.

Ve vyšších polohách zažijeme i sněhové přeháňky. Ale sníh rozhodně ještě nevydrží, protože se pak přechodně počasí vylepší. Závěr týdne ale bude opět zamračený a deštivý.

Když na dušičky (2. 11.) jasné počasí panuje, příchod zimy to oznamuje.

Pozor na vichřici

Na neděli varovali meteorologové na celém území před extrémně silným větrem, který zvláště na horách bude mít sílu vichřice. Upozornění trvá až do dnešní 19. hodiny. Od dneška k nám začne proudit studený vzduch od severu.

Deštivé a větrné počasí potrvá do úterý

V pondělí můžeme očekávat podle ČHMÚ proměnlivou oblačnost a místy, během dne přechodně na většině území, přeháňky. "Nad 500 metrů srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Na horách místy tvorba sněhových jazyků," tak zní podle meteorologů pondělní předpověď.

V půlce týdne se mírně oteplí

Podobné počasí nás čeká i v úterý a meteorologové předpovídají přes noc teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak 5 až 9 °C. Jestli plánujete něco třeba udělat venku na zahrádce, nechte to až na středu, kdy se trošku oteplí, nejvyšší denní teploty mohou dosáhnout až na 11 °C.

Další víkend bude znovu studený

Deštníky se nám budou hodit i ve čtvrtek, kdy má být oblačno až zataženo a přechodně může na celém území pršet. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Od pátku do neděle očekáváme polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. V závěru týdne se od západu znovu zatáhne a na většině území může pršet. Takže vyhlídky na další víkend nejsou zrovna nijak ideální a většinu aktivit venku asi budeme muset odložit.

Klíčová slova: