Hrozivý střet autobusu a kamionu na Kolínsku přinesl zranění řidiče

Takhle vypadal autobus těsně po střetu. Pro detailní snímky pokračujte ve fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Naplněný autobus cestujícími se srazil v kamionem na silnici č. 12 u odbočky do obce Kšely. Prvotní informace hovořily o nutnosti vyproštění řidiče. Jak nakonec celý incident dopadl?

Středeční ráno šestnáct minut po páté hodině ranní znamenalo mimořádný výjezd Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Oznámena totiž byla dopravní nehoda autobusu a kamionu na silnici číslo 12 u odbočky na Kšely.

"Operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče ze stanic Český Brod a Říčany a jednotku sboru dobrovolných hasičů z Kostelce nad Černými lesy. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že v autobuse v době nehody cestovalo asi dvacet pasažérů, kteří vyvázli bez úhony na zdraví," popisuje zásah nprap. Petr Svoboda z oddělení IZS HZS Středočeského kraje.

Obec Kšely se nachází asi 4,5 km jihovýchodně od českého Brodu a leží v okrese Kolín. 

Nehoda se obešla bez vážnějších zranění

Zraněn byl naštěstí pouze řidič autobusu, kterého nakonec nebylo nutné vyprošťovat. "Řidič utrpěl lehká zranění, které mu byly na místě ošetřeny, a následně byl převezen záchrannou službou na chirugické oddělení nemocnice v Kolíně," sdělila nám tisková mluvčí záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová. 

Proč vlastně ke srážce kamionu a autobusu došlo, aktuálně vyšetřuje policie. Provoz byl na kominikaci po zásahu řízen kyvadlovým způsobem. Každopádně autobus doznal velkých škod, což lze zpozorovat z pořízených snímků, které naleznete v naší fotogalerii.