Kriminalisté zadrželi dvě skupiny lidí podezřelých z výroby drog

"Ptáčci" skončili za mřížemi
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Středočeští kriminalisté zadrželi podezřelé z výroby drog z několika okresů. Tři jsou stíhaní za výrobu pervitinu, další trojice za pěstování konopí. Při domovních prohlídkách našli policisté i dvě varny pervitinu a několik milionů korun. Část obviněných je ve vazbě.

Výrobce pervitinu zadrželi přímo při činu policisté ze zásahové jednotky při lednové akci v bývalém zemědělském areálu na Kolínsku. Jednalo se o dva Čechy ve věku 47 a 28 let, další sedmadvacetiletý muž byl zadržen mimo objekt. Přímo v objektu zajistili kriminalisté varnu pervitinu (metamfetaminu).

Můžou "sedět" až deset let

"Při dalších domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor a pozemků provedených na území Prahy a v okrese Praha-východ byla zajištěna další kompletní varna metamfetaminu, již hotový vyrobený metamfetamin, množství výpočetní a komunikační techniky a finanční hotovost ve výši cca jeden milion korun," uvedl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Všichni tři zadržení jsou stíhaní za nedovolenou výrobu a nakládání s drogami, nejstarší muž je stíhán vazebně, proti zbylým dvěma mužům je vyšetřování vedeno na svobodě. "V případě odsouzení hrozí všem trest odnětí svobody v délce trvání dva roky až 10 let," dodal Truxa.

Další akce také vyšla

Druhá policejní akce se konala 12. února v okresech Praha-západ, Praha-východ a Benešov, týkala se lidí, které policisté podezřívají z pěstování, sušení a distribuce konopí.

"V dopoledních hodinách byli zásahovou jednotkou zadrženi tři muži české národnosti ve věku 36 a 37 let," dodal policejní mluvčí. Se zadržením jednoho z nich pomáhala kvůli komplikované přístupové cestě i policejní letecká služba. Ihned poté následovalo pět domovních prohlídek a pět prohlídek jiných prostor a pozemků, při nichž policisté zajistili zhruba 2 600 rostlin konopí, šest kilogramů sušeného konopí připraveného k distribuci, přibližně 2,3 miliony korun a 900 eur.

V rámci akce byly zajištěny také dva rodinné domy, čtyři auta a další peníze. V tomto případě hrozí obviněným za nedovolenou výrobu a nakládání s drogami v případě odsouzení až 12 let vězení. "Dva z obviněných jsou vyšetřováni vazebně, třetí muž byl po zahájení trestního stíhání a provedení nezbytných úkonů propuštěn na svobodu," doplnil mluvčí.

Klíčová slova: