Exekuce proti ministerstvu, násilí mezi mladými a Krtek z vesmíru

 

Kdo z vás byl ve vesmíru? Plyšový Krtek ano a společně s americkým astronautem Andrewem Feustelem navštívili Akademii věd. Týden však přinesl i jiné více či méně důležité zprávy. Kdo podal exekuci na ministerstvo financí? Jak se proměnilo vedení KDU-ČSL? 

Loni zemřelo při dopravních nehodách 136 seniorů, nečastěji šlo o chodce. Odchod ministra Ťoka byl podle něho aprílovou spekulací. Po osmi letech se mění vedení KDU-ČSL. Předseda Bělobrádek přepustil místo novým tvářím. Předsedou se tak stal poslanec Marek Výborný.

Exnáměstek ministryně financí Ondřej Závodský podal návrh na exekuci proti ministerstvu za to, že mu nezaplatilo odchodné ve výši 650 tisíc korun. Ministerstvo zareagovalo promptním proplacením. Závodský byl propuštěn po nástupu současné ministryně Schillerové. Údajně byl propuštěn, protože chtěl prověřit holding Agrofert a využívání služebního bytu ministryně Schillerové. Jak Babiš, tak ministryně toto obvinění popřeli. Spalničkami se letos nakazilo 135 lidí.

Paganini potvrdil své schopnosti služebního psa městské policie. Dobříšští policisté a obzvlášť strážník Václav Svoboda mají být na co pyšní. Studenti budou v květnu znovu stávkovat za ochranu klimatu. Praha prověří, jak bylo nakládáno s informacemi o trojské lávce. Třetina mladých lidí ve vztahu zažila násilí. Vyplynulo to z výzkumu centra pro domácí násilí ProFem.

Jde převážně o anorexii, sebepoškozování či myšlenky na sebevraždu. To všechno jsou nepříjemné důsledky násilí ve vztahu. Karnevalový průvod doprovodil Daniela Nekonečného do krematoria. Astronaut přivezl Krtka, který s ním byl ve vesmíru. Piráti ustoupili od plánovaného návrhu na analýzu prázdných bytů skrze elektroměry. V Praze 8 shořelo osobní auto, uvnitř byl mrtvý člověk. Počasí bude v následujícím týdnu průměrné.