Češi se Čechům smějí, aneb co se čtenáři za týden nedozvědí

 

Za jeden týden se toho stane opravdu hodně, co potom za několik vteřin? Své o tom ví v Černobylu, ale také lovci krabů. Výběr těch nejzajímavějších článků najdete v našem přehledu zpráv a zajímavostí.

Když vám napadne tělo lupénka, není to žádná legrace. Nejsilnější jsou pak lidské příběhy, které o těchto těžkostech vypráví. To nejstarší politická strana v České republice řeší zcela jiný problém. V satirickém textu se dozvíte, jak to vypadá, když prostě jednoduše ČSSD zanikne.

Pro některé to znamená hledání nové práce, ale třeba také deprese. Takové rockové hvězdy si také zažívají svoje těžkosti. Životní styl sex, drogy a rock’n’roll prostě není pro každého.

Revoluce na kolejích

Na české železnici se chystá revoluce. Na kolejích se totiž objeví čínské vlaky. Milovníky vláčků to může pěkně otrávit, ale určitě to nebude tak vážné, jako když ochutnáte mochomůrku zelenou. Život je plný zajímavých otázek, ale ještě zajímavějších odpovědí. Proč například některé ženy po sexu pláčou? Proč český řidič pláče, když musí využívat naše dálnice? Toho neuchlácholí ani nápad na troleje pro kamiony.

Miliardy můžete mít i s kontroverzní minulostí. U nás je zcela běžné k tomu všemu dostat státní vyznamenání. Smutná událost se odehrála po státních zkouškách na pražské právnické fakultě. Kde končí hranice novinářské etiky a proč by měla být sebevražda mladého studenta důvodem ke změnám ve vzdělávacím systému?

Nejnebezpečnější povolání na světě? 

Kontroverzní minulost nemusí mít pouze miliardáři, ale také všemi obdivovaný Emil Zátopek. Pro mnohé to může být pouze urážka pražské kavárny, ale když může být bývalý spolupracovník StB v čele státu, začíná to být nebezpečně jedno.

Loupež v poštovním vlaku zní jako název amerického westernu. O podobný zločin se však pokusili dva Češi. Nebyli však moc úspěšní. V hektickém městě je ideální na chvilku vypnout v zelené oáze klidu. Královské obora je jen jedna z mnoha možností, ale její příběh je zcela ojedinělý.

Víte, jaké je nejnebezpečnější povolání na světě? Lovci krabů umírají až překvapivě často. Seriál Černobyl oživuje už několik let starou tragédii, ale pohled na město duchů je šokující dodnes. Češi se Čechům smějí za ponožky v sandálech, ale v Japonsku je to přitom módní hit.

O tom, že mnoho kulturních domů vybudovaných za socialismu, je spíše k pláči než smíchu, však nemusíme pochybovat, avšak i zde najdeme výjimky. Nejlepší je stejně jít někam k vodě…

Klíčová slova: