Auto explodovalo! Mladíka zachránili o dvě generace starší muži

Ilustrační foto
 

Dvacetiletý muž ve čtvrtek 24. září 2015 havaroval s Felicií poblíž obce Točník na Berounsku. Naštěstí byl z hořícího auta včas zachráněn.

Mladík se nemohl z auta dostat

Mladý muž před půl devátou ráno jel pravděpodobně rychleji, než by měl a v levotočivé zatáčce jízdu nezvládl. Se Škodovkou vjel na pravou krajnici, a potom slej do příkopu. Nakonec přední částí auta narazil do betonového mostku, to začalo hořet.

Z hořící Felicie se mladý muž nemohl sám dostat, protože během nehody utrpěl zranění. Naštěstí projížděl okolo 60letý řidič, který zastavil a okamžitě přiběhl mladíkovi pomoci a zavolal mobilem složky IZS.

Pomohli dva muži

I přes šlehající plameny se vlastními silami snažil mladého muže z havarovaného automobilu vyprostit.  "Na pomoc mu přispěchal další z projíždějících řidičů, 58letý muž. Společnými silami poté poškozeného z vozidla vyprostili. Krátce po vyproštění mladíka, došlo k explozi vozidla," uvedla policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Dopravní policisté v současné době vyšetřují příčinu a okolnosti autonehody. Mladíka převezla záchranná služba do pražské nemocnice. Požár se hasičům povedlo uhasit.

"Tito muži neváhali riskovat vlastní život a díky jejich odvaze mladík nehodu přežil," konstatovala mluvčí Pučelíková.