Festival PřeDivO letos v Úholičkách

Ilustrační obrázek
 

Na divadelním festivalu, který proběhne 25. a 26. září, se představí několik středočeských ochotnických spolků. Kromě PřeDivO v obci budou Svatováclavské slavnosti.

PřeDivO neboli Přemyslovská divadelní orba je zejména divadelním festivalem, jenž se koná již několik let ve středočeských obcích a pořádá ho MAS Přemyslovské střední Čechy.

 

Páteční program

V pátek 25. září program PřeDivO odstartuje na statku v 18:30 vernisáží výstavy obrazů malířky Miroslavy Oberreiterové, která se věnuje již necelých 30 let olejomalbě, ale také akrylu a pastelu. Vystavovala u nás i v zahraničí. Od roku 2001 vystavuje, a tvoří současně v Praze a ve Spojených státech, kde je její tvorbu najdete v galeriích ve státech Florida a New York. 

Divadelní spolek KIX si připravil na pátek od 20 hodin konzverační komedii Mátový nebo citrón? Buštěhradský ochotnický spolek svou hru popisuje slovy: "Rozverná komedie z prostředí buržoazního salónu začátku 20. století plná překvapení, nečekaných zvratů, komických situací a gagů. Mladý milovník se vetře do přízně vdané dámy s nekalými úmysly. Komorník tuší, že není tím, za koho se vydává. Ale i on to možná jen hraje. A nehrajou si nakonec všichni na někoho jiného?"

PřeDiv0 2015

25.09.2015 - 18:3026.09.2015 - 19:00

Úholičky - Další ročník festivalu PřeDivO se koná v obci ÚholičkyVíce o akci

Divadelní sobota na statku

Obě představení se budou konat ve statku, kde program bude pokračovat i v sobotu 26. září již od 14:15 hodin dětským představením podle Astrid Lindgrenové Pipi Punčochatá v podání Divadelního spolku Úholičky.

Spolek roztockých louktářů Kvítko poté předvede loutkové divadlo O slepičce v půl čtvrté odpoledne.

Následovat bude pohádka pro celou rodinu s názvem Myší kožíšek, které zahraje ochotnické Třebivadlo z obce Třebichovice. Představení začne v 16:20 hod.

Na scénu se vrátí Divadelní spolek Úholičky s Krvavými křtinami, což je historická hra Josefa Kajetána Tyla na motivy legendy o Sv. Václavu.

PřeDivO 2015 zakončí komediální autorská hra Duch v podání Ochotníků Nelahozeves. Hra Duch divákům názorně ukáže, co se může stát, když se do života doktora Vágnera, který žije staromládenecký život, připletou rovnou dvě ženy. A to všechno díky přičinění lehce satirického otce, jehož duch se usídlil v obrazovém rámu.

Komediální hra Duch měla premiéru v dubnu 2015

Náves nezaostává

V centru Úholiček v rámci Svatováclavských slavností proběhne pouť, dále hudební a taneční vystoupení. Program zde začne ve 14 hodin a bude trvat až do 22 hodin.

Návštěvníci na návsi uvidí místní taneční skupinu Ú-holky, budou si moci poslechnout Malou dechovku Kmochovku z Kolína a hudební skupinu TYP z Úholiček. Ve večerních hodinách je pro diváky připravena fireshow.

 

Bližší program

Svatováclavské slavnosti v Úholičkách

26.09.2015 - 14:0022:00

Úholičky - Svatováclavské slavnosti v Úholičkách proběhnou na návsi. Ve stejný den se koná festival PřeDivOVíce o akci

Klíčová slova: