Jak bude vypadat Mělník za pár let?

Náměstí Karla IV. bude hlavním centrem dění
 

To a mnoho dalšího se dozvíte na 1. ročníku akce Den architektury, která se ve městě bude konat.

Celorepubliková akce Den architektury se koná poprvé i na Mělníku od pátku 2. října do neděle 4. října.  Pořádá ji Mělnické kulturní centrum o. p. s. a spolek Mělník debatuje ve spolupráci s Kruh, o.s.

Improvizovaná kavárna

Den architektury na Mělníku nese přízvisko „v obchoďáku o obchoďácích“ a bude se konat v prvním patře Domu služeb na náměstí Karla IV.

Zde na 3 dny vznikne prosklená kavárna s výhledem, projekční sál, výstavní prostor a hlavně místo pro diskuze a odborně vedené workshopy.

Dozvíte se například, co čeká toto náměstí a další mělnické lokality v blízké budoucnosti nebo jak probíhala výstavba ve města v polovině 20. století.

Přípravy jsou v plném proudu
Zobrazit fotogalerii (3)

Nejen přednášky...

Můžete se těšit na přednášku o mělnické výstavbě ve 20. století doplněnou fotografiemi, dále na setkání s architekty, kteří letos vyhráli soutěž o revitalizaci náměstí Karla IV.

V neděli se půjde na procházku po městských opevněních se členy spolku Mělník debatuje a doc. PhDr. Janem Kiliánem, PhD.

V improvizované kavárně se budou promítat filmové snímky A Single Man a A film about coffee...

Návštěvníci si v proskleném prostoru v Domu služeb mohou vychutnávat kávové speciality a pokrmy od společnosti Kafe Mělník, která je partnerem této akce.

 

Dny architektury Mělník

02.10.2015 - 17:0004.10.2015 - 20:00

Mělník - Den Architektury na MělníkuVíce o akci

Klíčová slova: