Milovníci čaje mají sraz v neděli na Vyšehradě!

Čajomír fest nabídne čaje z různých zemí
 

Čajomír fest, tedy mezinárodní festival čajového umění, v letošním roce proběhne již posedmé v neděli 23. srpna. Začne už v pět hodin ráno a skončí v deset hodin večer.

Čaje z celého světa

Staré purkrabství na Vyšehradě se stane na jeden den obrovskou čajovnou pod širým nebem, ve které budou moci návštěvníci poznat a ochutnat rozmanitost čaje a přípravy v různých koutech světa (v Japonsku, Číně, Indii apod.).

Do parku přijedou čajovníci z celé České republiky a postaví si tu festivalové čajovny, které si návštěvníci po zakoupení degustační pásky (120 Kč v předprodeji, 150 Kč na místě) budou moci libovolně obcházet a ochutnávat čaje, které nabídnou.

"V tržnici najdete zástupce tradičních dovozců čaje z celého světa nebo prodejní výstavy od kvalitních čajových keramiků z Čech, Slovenska, Polska nebo Srbska. Dozvíte se více o nových trendech ve světě čaje. Jednou z největších novinek je oficiální premiéra funkčního panáku bez alkoholu na bázi koncentrátu z čajů pod značkou Samurai shot, který zde budete moci ochutnat," uvádí pořadatel, kterým je Čajomír, což je občanské sdružení na podporu čajové kultury v Čechách.

 

Čajomír fest není jen o čaji...

 

Ethno muzika a různé workshopy

Na Čajomír festu nebudou chybět ani různorodé pokrmy od orientální kuchyně přes raw speciality, sladkosti z francouzské cukrárny, mladé kokosy, čerstvé smoothies až po burger s tofu.

"Ti, co si chtějí celý den hrát, mohou využít workshopovou zónu plnou dílen. Pod vedením zkušených lektorů si budete moct zkusit hru na bubny, koncovku nebo na nástroj sundrum. Zacvičíte si kung-fu, aikido nebo jógu. Pro děti bude připraveno kouzelné indiánské teepee," láká pořadatel.

Na podiu budou k vidění ukázky čajových obřadů a k poslechu ethno hudba v podání kapel z České republiky i ze zahraničí.

 

Čajomír fest 2015

23.08.2015 - 05:0022:00

- Sedmý ročník mezinárodního festivalu čaje. Více informací se dočtete v článku .Více o akci