Už jste potkali živou dýni?

Slečna Dýňová s dýní
 

Příležitosti takovou dýni potkat máte na dalším ročníku Zámeckého dýňování v Nelahozevsi v sobotu 10. října. Zámečtí si připravili zábavný program pro všechny.

Originalita vítězí

Na nádvoří zámku si budete moci dýni nejen vyřezat a nazdobit, ale dokonce ji přihlásit do fotografické soutěže. "Nejoriginálněji vyřezané a nazdobené dýně budou odměněny," slibují pořadatelé a dodávají: "Nezapomeňte si s sebou přinést pomůcky k vyřezávání a vydlabávání dýní, samotné dýně můžete zakoupit přímo na zámku."

Na správném Zámeckém dýňování nebudou chybět ani stánky s občerstvením, kde najdete rozličné dýňové speciality, na kterých si můžete pochutnat i v Zámecké restauraci. Kromě stánků s občerstvením na nádvoří natrefíte na stánky s řemeslnými výrobky.

Nejoriginálněji nazdobená dýně může vyhrát. Je to zábava nejen pro děti
Zobrazit fotogalerii (11)

Divadlo, prohlídky či koncert


Organizátoři doporučují rezervaci jednotlivých částí programu na telefonním čísle  315 709 111 nebo
e-mailu info@zameknelahozeves.cz
 

V ceně vstupenky budou dětské či dospělácké prohlídky nebo koncert hodonínského souboru Mutěňané - Čejkovjané v Rytířském sále.

Po zakoupení vstupenky se můžete také účastnit Dýňové olympiády s žertovnými disciplínami na parkovišti pod zámkem. Ta je letos novinkou.

Pro rodiče s odvážnými dětmi zámečtí připravili výpravu do zakletého sklepení, kde se ukrývá několik zámeckých strašidel, se kterými se děti potkají.

 


V Rytířském sále mohou i méně odvážné děti zhlédnout divadelní představení pohádky Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

O víkendu 21. a 22. listopadu zámek Nelahozeves pořádá Adventní slavnosti.

Zámecké dýňování

10.10.2015 - 09:0017:00

Nelahozeves - Zámecké dýňování 2015Více o akci