Při motorkáři stáli všichni svatí, jeho stroj se střetl se dvěma náklaďáky

Nehoda se naštěstí obešla bez ztrát na životech
Zobrazit fotogalerii (4)
  |   zpráva

Ve středu dopoledne se stala nehoda dvou nákladních automobilů a jedné motorky na silnici číslo 16 poblíž obce Sazená na Kladensku. Komunikace zůstala během zásahu a odklízení trosek uzavřena, potvrdil Jan Sýkora z HZS Středočeského kraje.

K dopravní nehodě vyjely tři profesionální jednotky ze stanic Kralupy nad Vltavou, Mělník a Slaný. „Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil, že jde o dopravní nehodu dvou kamionů a jedné motorky, přičemž řidič jednoho z vozidel zůstal uvnitř zaklíněný a řidič motorky utrpěl poranění,“ vysvětlil Sýkora.

Šlo to naštěstí rychle

Zatímco k motocyklistovi se záchranáři dostali okamžitě a mohli mu tak poskytnout pomoc, přístup k jedné osobě v nákladním vozidle byl složitější. Řidič totiž zůstal v autě zaklíněný. „Přestože vyprošťování ze zdeformovaných vozidel patří mezi náročnou a dlouhou činnost, byl po patnácti minutách zachráněn a předán do péče zdravotnické záchranné službě,“ tvrdil Sýkora.

Ta k rychlejšímu transportu zraněné osoby do jedné z pražských nemocnic povolala vrtulník Letecké záchranné služby. Druhá zraněná osoba byla transportována do nemocnice pozemní cestou sanitkou.

„Hasiči se dále zaměřili na protipožární opatření na vozidlech a pomohli Policii ČR se zajištěním místa nehody. Silnice první třídy číslo 16 byla po celou dobu vyprošťovacích prací a vyšetřování dopravní nehody uzavřena,“ doplnil Sýkora.

KAM DÁL: Rakovina plic zabije většinu těch, u nichž se objeví, říká MUDr. Koziar Vašáková. Lékaři radí, jak nemoc odhalit včas.

Klíčová slova: