U Rabyně vzniká ekocentrum Loutí

 

V krásné přírodě nad Slapskou přehradou bude vybudováno ekocentum s programem pro zhruba sedm tisíc účastníků ročně. V lednu 2015 byla zahájena rekonstrukce a hotovo by mělo být ještě letos. Provoz tak zahájí od příštího roku.

 

Loni v prosinci získal spolek dotaci ve výši 28 mil. Kč na vybudování ekocentra v Loutí u Rabyně. Do cílové částky ještě zbývá sehnat sedm milionů korun. Případným sponzorům se nabízí účast na zajímavém projektu a možnost zviditelnění.

Pod heslem "Prožitkem k porozumění" chtějí realizátoři uplatňovat především metody zážitkové pedagogiky. Programy ekocentra mají být zaměřeny na děti, mládež a rodiny.

Provoz pobytového vzdělávacího ekocentra bude mít kapacitu 55 lůžek a nabídne prostor pro teoretické i praktické vzdělávání se zaměřením na environmentální vzdělávání a osvětu, řemesla, umění a osobní rozvoj.

Ekocentrum Loutí je částí většího projektu Restart s řemeslnými a uměleckými ateliéry, ekofarmou, lesním hospodářstvím, přírodním stavitelstvím a komunitním bydlením.

 

Klíčová slova: