Šílený protest v USA. Osvobození vězňů kvůli nákaze koronavirem nevyšlo

Sbíječka zastavila nezvyklý protest
 

USA je známá velmi netradičními příběhy. To, co by se mohlo zdát jako výmysl, je v této zemi docela normální. Velmi podivnou historku přinesl americký deník The Tallahassee Democrat. Jakou formou protestu se rozhodl mladý muž pomoci k osvobození vězňů? 

Nezvyklou formou si na Floridě chtěl osmadvacetiletý muž vynutit osvobození vězňů vystavených v místních věznicích nákaze koronavirem. Sociolog Jordan Mazurek vložil své ruce do dvou dvousetlitrových nádrží s betonem stojících před vjezdem do rezidence floridského guvernéra Rona DeSantise. Policie Mazureka vyprostila po téměř pěti hodinách pomocí sbíječky.

Podle listu The Tallahassee Democrat stojí Mazurek v čele protestní skupiny nazvané Kampaň boje s toxickými věznicemi. Na barelech s betonem napsal výzvy "Zastavte masakr" a "Okamžitě osvoboďte vězně". Na webových stránkách skupiny stojí, že "protest se uskutečnil, když ostatní formy selhaly; infekce se ve floridských věznicích šíří den ode dne rychleji".

Blokování vstupu

Podle floridské vězeňské služby se v místních nápravných zařízeních nakazilo koronavirem 44 vězňů a 64 dozorců. Tři vězňové nákaze podlehli. "Nechtěl toho nechat, museli jsme nasadit těžkou techniku," komentoval incident policejní mluvčí Kevin Bradshaw. Mazurek bude obviněn z narušování veřejné dopravy a blokování vstupu na soukromý pozemek. Guvernér DeSantis v době incidentu doma nebyl, ve Fort Lauderdale se tou dobou účastnil tiskové konference o boji s koronavirem, napsal The Tallahassee Democrat.

KAM DÁL: Profesor Delfraissy promluvil: Koronavirus si vybírá. Nejrizikovější jsou obézní muži nekuřáci.