Jitka (34): K zásnubám mi přišel dopis od manželky muže, kterého jsem si chtěla vzít

Jitka doufala, že našla muže svých snů
  |   povídka

Mladá manažerka Jitka z Prahy chtěla změnit svůj životní směr a místo kariéry se chvíli soustředit na rodinu. Měla k tomu perfektního chlapa, skvělé načasování i dávno vybrané svatební šaty. Zbývalo jen jediné – aby ji Martin požádal o ruku. Když k tomu došlo, vše se změnilo. 

Martin byl člověk, na kterého jsem čekala celý život. Uměla jsem si s ním nekonečné hodiny povídat nad sklenkou vína, že jsme ani televizi nezapnuli dlouhé týdny. Když jsme se potkali, bylo to zkrátka spojení duší, které se měly v tom světě najít. Alespoň jsem si to myslela. Nesmějte se, jak naivní jsem po třicítce byla.

Žádost o ruku proběhla na typickém místě

Na ten vytoužený moment čeká snad každá žena. Chvíle, kdy muž přinese prstýnek, aby potvrdil, že s vámi chce strávit celý život. Byli jsme tehdy na víkendu v Paříži – ano, takové klišé. Při romantické večeři došlo na pověstnou krabičku, vykřikla jsem radostné ano a zbytek výletu jsme strávili jako vášniví puberťáci v posteli na hotelu. Bylo to skvělé. 

Bylo mi divné, proč se o takovou novinku nesmím podělit na sociálních sítích, kde jsem byla poměrně aktivní a ráda jsem tam dávala věci ze svého života. Jenže nikdy nedošlo ani na naši společnou fotku. Martin podnikal, byl velmi úspěšný. Říkal, že si chce chránit své soukromí. Podobné důvody měl i k tomu, proč spolu nemůžeme bydlet. Tvrdil, že je zkrátka samotář, který má rád „to svoje“. Respektovala jsem to a doufala, že se to jednou přeci jen změní. 

Dopis ve schránce vše změnil

Ten osudný den jsem šla s kamarádkou na víno, a jelikož jsme se půl roku neviděly, vypily jsme láhev u drbů takřka okamžitě. Byla jsem dost rozjařilá, a tak jsem neváhala, a umístila na sociální sítě naši fotku, kde se chlubím prstenem. Už jsem nechtěla dále čekat, chtěla jsem všem ukázat, jakého fešáka doma mám!

Martin sociální sítě moc nepoužíval, a tak mu trvalo tři dny, než si vůbec něčeho všimnul. Šíleně vyváděl a bylo to naše první obrovská hádka. Dnes už vím proč. O pár dní později mi přišel domů dopis, kde mi jeho žena gratulovala k zásnubám, které mi jsou tak trochu k ničemu. Martin byl ženatý – a já si nikdy ničeho nevšimla. Proč mě tedy žádal o ruku, je mi dodnes záhadou, protože když jsem na to přišla, už nikdy se mi neozval.

Zdroj: autorka vycházela z vyprávění paní Jitky

KAM DÁL: Devatenáctiletý mladík údajně oplodnil svou šestasedmdesátiletou manželku.