Vražda na Jižním Městě: Manžele zabil bývalý zeť, šla po něm zásahovka

 

Velké rodinné drama se odehrálo na sídlišti Jižní Město v Praze. Policisté v noci vyrazili do Mendelovy ulice na pomoc sedmašedesátiletým manželům, které měl pistolí ohrožovat jejich bývalý zeť. Bohužel však dorazili pozdě. 

Informací zpočátku nebylo moc. Policisté věděli jen to, že pravděpodobně třiačtyřicetiletý muž ohrožuje starší manželský pár v sedmém patře bytu v pražských Hájích. Později se dozvěděli, že jde o jejich někdejšího zetě a že jeho exmanželka stihla z bytu utéct. Bohužel pro manžele však bylo na jakoukoli záchrannou operaci příliš pozdě. 

Když totiž policisté byt násilím otevřeli, našli už jen dvě mrtvá těla. "Veškeré indicie nasvědčovaly tomu, že se oba stali obětí násilného trestného činu,“ vysvětlila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Strážci pořádku ale museli vyřešit jiný, v té chvíli mnohem závažnější problém - chytit pachatele hrůzného činu, který stále pobíhal na svobodě.

Ozbrojený muž mohl být nebezpečím prakticky pro kohokoli. Nikdo s jistotou netušil, jestli je psychicky narušený a vystřelí po všem, co se hýbe, nebo si "jen" vyřizoval účty. Také proto byla do akce okamžitě zapojena i zásahová jednotka se samopaly. Policisté pročesávali několik hodin nejen nejbližší okolí jako například garáže, ale hledali i mimo hlavní město. Kýžený výsledek to přineslo kolem šesté hodiny ranní. 

Policie zjistila, že by se hledaný mohl pohybovat ve Struhařově na Praze-východ, kde měla jeho rodina rozestavěný dům a on sám tam měl známost. Výjezdy z města byly obsazeny jednotkami v neprůstřelných vestách, uvnitř obce jezdily civilní dodávky.

"Rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojily desítky policistů a kriminalistů, skončila krátce po šesté ráno. V jedné z obcí Středočeského kraje byl hledaný muž zásahovou jednotkou nalezen. Podle prvních informací podezřelý spáchal sebevraždu," potvrdila Zoulová. Její verze konce akce se nakonec opravdu potvrdila.