Rychlé a chutné, to je zásada, kterou oceňuje v kuchyni každá hospodyňka. Dnes tomu tak s našimi recepty bude. Následující buchty, koláče či bublaniny připravíte za pár chvil, navíc nebudete potřebovat ani váhy a můžete si být jisti, že budou i skvěle chutnat. Vše máme osobně vyzkoušeno!
Hrnečková bublanina s ovocem
Suroviny:
3 velká vejce
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
tuk a hrubá mouka na plech
3 hrnky čerstvého drobného ovoce dle chuti
moučkový cukr s vanilkou na poprášení
Postup:
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.
Borůvkový koláč s drobenkou
Suroviny:
1 hrneček cukru krystal
3 celá vejce
1 hrneček oleje
1 hrneček mléka
1 vanilkový cukr
2 hrnečky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
čerstvé borůvky (může být jakékoliv ovoce čerstvé nebo kompotované)
Drobenka:
mouka
cukr
máslo
Postup:
Do mísy dáme vajíčka s krystalem a ruční metličkou vyšleháme. Přidáme ostatní ingredience při stálém míchání. Pokud je těsto příliš tuhé, zředíme trochou mléka. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Omyté a okapané borůvky silně vrstvíme na těsto, posypeme drobenkou. Vložíme do troiby předehřáté na 150 °C. Pečeme dozlatova. Upečený koláč pocukrujeme.
Hrnková bábovka s ovocem
Suroviny:
2 hrnky polohrubá mouka
2 ks vejce
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek mléko
1 hrneček olej
1 balíček prášek do pečiva
cukr moučka
tuk na vymazání
hrst sezonního ovoce
Postup:
Smícháme cukr s vejci a olejem. Přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, poté přimícháme nakrájené ovoce. Ovoce zvolíme podle vlastní chuti. Vymíchané těsto vlijeme do předem vymazané formy. Hrnkovou bábovku s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Nakonec můžeme, ale nemusíme pocukrovat.
KAM DÁL: Nestíháte vařit? Přinášíme recepty bez použití trouby, hotové za pár minut