Jak poznat kvalitní krmivo pro psy - co by mělo obsahovat?

Víte, jaké krmivo je pro vašeho psa nejlepší?
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Kvalitní krmivo je základním stavebním prvkem jídelníčků každého zdravého psa. Díky dostatečnému příjmu všech vitamínů, minerálů a dalších nezbytných látek si může pes užívat bezbolestného pohybu a těšit se výbornému zdraví. Jak ale takové kvalitní krmivo pro pejsky poznat a co by mělo obsahovat?

Na prvním místě musí být kvalitní maso

S pomocí vhodné stravy můžete u pejska předejít nemocem a jiným zdravotním komplikacím a pozitivně tak ovlivnit i délku jeho života. Proto krmivo pro psy, které váš čtyřnohý kamarád dennodenně dostává, musí být kvalitní a plné živin. Jaké látky by v krmivu neměly chybět? Na prvním místě je rozhodně maso. Psi totiž potřebují dostatečný přísun bílkovin a jejich nejlepším zdrojem je právě maso.

Co hledat na etiketě

Kromě masa, které by mělo tvořit 30 % obsahu krmiva, byste měli ve složení najít také:

  • sacharidy
  • tuky
  • vitamíny
  • vlákninu

Sacharidy bývají v krmivech zastoupeny batáty, ovsem či ječmenem. Tuky bývají živočišné a o zdroj vitamínů a vlákniny se postará ovocná a zeleninová složka krmiva.

Kdy sáhnout po hypoalergenních granulích pro psy

Pokud u psa dojde k nějakým trávicím potížím, je vhodné přejít na hypoalergenní granule pro psy. Obsahují pouze prvotřídní suroviny a jsou vhodné i pro pejsky, kteří trpí alergiemi. Na tomto typu granulí si ale pochutnají také psi senioři nebo kastrovaní psi i fenky.

Poddávejte svému pejskovi pouze to nejkvalitnější krmivo a pečlivě studujte etikety. Pokud ve složení nenajdete na prvním místě maso, rovnou takový produkt odložte a vyměňte za jiný. Na psím žrádle se rozhodně nevyplatí šetřit a kupovat nekvalitní náhrady není moudré. Ty by totiž mohly pejskovi naopak přitížit a vyvolat u něj i zdravotní komplikace.

Klíčová slova:
pes