Pamlsky pro psy mají řadu užitečných funkcí

Psí pamlsky bychom měli mít vždy po ruce
  |  Komerční sdělení

Své čtyřnohé domácí společníky rádi rozmazlujeme. Obvykle nějakým dobrým pamlskem. Mohou to být pouhé granule, které pejsek dostává jako stravu, ale když chceme našim kamarádům dělat radost, obvykle je zahrnujeme jinými dobrotami. Rozhodně by to však neměly být žádné sladkosti, ale ani přesolené šunky z našich lednic. Pro pejsky jsou určeny výhradně speciální pamlsky pro psy.

Potřebují vlastně pejskové pamlsky?

Na jednu stranu se dá říct, že rozmazlovat pejska pamlsky dělá snad větší radost nám než pejskovi. Avšak různé profi drobnosti, které pejskům v podobě pamlsků dáváme, umí i pomáhat. Rozhodně je proto nemusíme zavrhovat. Právě naopak. Měly by být součástí jídelníčku i obecné péče o pejska.

Výcvikové pamlsky pro psy

I když asi nejdříve pořídíte štěňátkům dobroty jen tak pro radost a abyste si je získali, brzy budete vděční za odměny při výcviku. Na cvičišti i při domácím každodenním drilu poslušnosti je vhodné je zahrnout jako odměnu za správně provedený povel. Pejsek právě díky nim reaguje na výcvik lépe a mnohem rychleji si povely zafixuje. Vidíte to i u profi cvičitelů, kteří se rovněž při výcviku psů bez výcvikových pamlsků neobejdou.

Tréninkové pamlsky by opět měly být výhradně pro pejsky. Hodí se pro výchovu i výcvik psů. Používají se zejména při nácviku nových dovedností. Po jejich osvojení se pak při splnění daného povelu nepodávají.

 

Pamlsky umí udržet zdravý chrup pejsků

Dentální pamlsky pro psy bývají ideální formou, jak udržet chrup psů v dobré kondici. Tyto pro pejsky tak přirozené „kartáčky na zuby“ by měl pes dostávat pravidelně. Zde je určitě důležitější než jinde vybírat mezi pamlsky pro velké psy a pamlsky pro malé psy.

Mezi nejčastěji používané dentální pamlsky pro psy patří vepřové ucho či různé výrobky z buvolí kůže. Může jít o tyčinky, splétané míčky i kostičky z buvolí kůže. Používají se však i běžné zasušené kosti. Tyto pamlsky, mnohdy velice profesionální žvýkací pochoutky obohacené o složky odstraňující zubní plak, zajistí vašemu pejskovi zdraví do vysokého věku. Právě zhoršení stavu chrupu ve vyšším věku vede často i k zhoršení celkového zdravotního stavu. Pejsek přestává jíst, chřadne, mohou se objevit další potíže. Mnoha lze předejít právě pečlivou zubní hygienou.

 

TIP: Z jakých pamlsků pro psy si lze vybírat? Nejčastěji se jedná o ty z buvoliny, které jsou též nejhojnějšími dentálními pamlsky. Dále se nabízí kosti, parohy, různé sušiny (například plíce), sušenky, dropsy nebo psí žvýkačky. Často jde o dietní varianty pro psy, takže je lze používat kdykoliv mezi krmením.

 

Pamlsky vždy po ruce i jako dárky pro psí kamarády

Psí pamlsky bychom měli mít vždy po ruce. Zejména takové, které jsou vhodné jako odměna a podpora pejska při výchově a výcviku, ale též dentální. Ty je nutné nabízet pejskům pravidelně. Budou však i vhodným dárečkem pro pejsky. Různých psích hraček máme rychle přehršle, běžné potřeby pro pejsky kupujeme spíše sobě než našim čtyřnohým kamarádům. Pamlsky pro psy však zůstávají ideálním dárkem pro každého pejska, když chcete obdarovat třeba k Vánocům toho svého, nebo vezete dárek pejskovi vašich rodičů či kamarádky. A přijít i s drobným dárečkem pro pejska se dnes pokládá za slušnost.

 

Kvalitní pamlsky pro psy z HAPPYPET

E-shop Happypet.cz nabízí krmiva a potřeby pro psy, kočky, hlodavce, fretky, rybičky, plazy i koně. V nabídce nechybí pamlsky prestižních značek 4Dogs, Dokas, Happydog, Happypet, Chilaboo, Kiddog, Mapes, Marp, Pedigree, Purina, Trixie a další. K dispozici jsou též farmářské pamlsky, již zmíněné dentální pamlsky i pamlskové balíčky.