Už žádné šmouhy: Jak na čištění oken lehce a levně

S čištěním oken pomůže dokonce i černý čaj
  |   zajímavost

Čištění oken je samo o sobě dost náročné a to, že se na nich vytvářejí šmouhy, celý proces ještě více ztěžuje. Specialistka na úklid prozradila, jak docílit křišťálově čistých oken s pomocí jednoho běžného a levného nápoje.

Sophie Hinchliff, která se věnuje tipům a trikům na úklid domů a bytů již celá léta, začala své rady týkající se těch nejlepších způsobů úklidu, sdílet na sociálních sítích. Na svém instagramovém a facebookovém profilu se těší velké oblibě.

Dokonce se jí tímto způsobem podařilo vytvořit celou komunitu nadšenců do úklidu, kteří si na facebookové stránce Mrs. Hinch vždy přispěchají na pomoc.

Nedávno se na tomto profilu objevil dotaz ohledně čištění oken. Jedna z uživatelek sociální sítě se nadšenců do úklidu ptala, jaký je ten nejlepší čisticí přípravek na okna.

Dostalo se jí velmi nečekané odpovědi, hned několik uživatelů jí doporučilo k čištění oken použít obyčejný černý čaj.

„Použij studený černý čaj. Jen ho nalij do lahve se sprejovým uzávěrem a použij ho stejně, jako bys použila klasický čistič na okna. Neudělá ani jedinou šmouhu,“ objevilo se pod dotazem.

„Zkus černý čaj v kombinaci s hadříkem z mikrovláken,“ potvrdila další uživatelka.

Černý čaj totiž obsahuje kyselinu tříslovou, která je skvělým pomocníkem při čištění špíny a mastnoty. Na rozdíl od celé řady prostředků na čištění oken na nich černý čaj nezanechává žádné šmouhy.

Čištění oken černým čajem

  • Nejdříve naplňte misku nebo hrnec horkou vodou a poté do ní dejte louhovat několik levných čajových sáčků černého čaje.
  • Počkejte, než čaj vychladne.
  • Poté ho přelijte do lahve se sprejovým uzávěrem a pokud chcete, můžete přidat několik kapek esenciálního oleje dle výběru.
  • Nakonec nastříkejte čaj na okna a poté ho setřete hadříkem z mikrovláken.
  • Pokud byla vaše okna silně zašpiněná, je možné, že je budete muset dočistit novinami a směsí teplé vody a octa.

Další možností, jak v případě potřeby okna dočistit, je jarová voda.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Nevyhazujte zhnědlé banány: Upečte z nich banánový chlebíček.

Klíčová slova: