Zbavte se much levně a účinně: Pomůže běžná rostlina

Zbavit se much vám pomohou nejen bylinky, ale i obyčejná jedlá soda
  |   zajímavost

V letních měsících se řada domácností potýká hned s několika nevítanými hosty. Mezi ty nejčastější z nich patří mouchy, které mohou přenášet nebezpečné nemoci. Naštěstí ale existuje jeden jednoduchý způsob, jak se jich spolehlivě zbavit, a to dokonce jen za pár korun.

V letních měsících nechává většina z nás okna otevřená dokořán, zejména v noci nebo v ranních hodinách, abychom umožnili proudění svěžího vzduchu zvenku do místností. Mimo větrání ale otevřená okna často poslouží také mouchám, pavoukům a další havěti, která se tak dostává do našich domovů.

Jedním z nejčastějších narušitelů jsou právě mouchy. Nejen, že bzučí a ruší tak náš domácí klid, ale také mohou být nebezpečné našemu zdraví. Mouchy totiž přitahují mimo jiné odpadky, výkaly a tlející maso, na které usedají, aby tam nakladly svá vajíčka. Mohou tedy přenášet celou řadu nebezpečných nemocí, proto je potřeba se jich okamžitě zbavit a hlavně je nenechat usednout na nezakryté potraviny.

Podle expertů je jedním z nejlepších způsobů, jak se tohoto druhu hmyzu zbavit, zakoupení několika květináčů s bylinkami. Vyhnete se tak použití potenciálně nebezpečných chemikálií a navíc ušetříte, tento způsob vás totiž bude stát jen pár korun.

Máta a bazalka

Mouchy nesnáší vůni bazalky a máty. Ideální tak je zakoupit hned několik květináčků s těmito běžnými bylinkami a rozmístit je pod okna, kolem dveří a zkrátka všude tam, kudy by se mouchy mohly dostat k vám domů.

Jedlá soda

Dále je také potřeba si dát pozor na obsah našeho kuchyňského koše.

Všechny zbytky, které do něj vložíme, totiž okamžitě začínají hnít. Specialisté varují, že se tento proces v létě mnohonádobně zrychluje a pach hnijících zbytků tak může lákat mouchy přímo do naší kuchyně. Ideální tak je vynášet koš během letních měsíců mnohem častěji a do nového pytle nasypat jedlou sodu, která následně alespoň zčásti absorbuje tekutiny a nepříjemné pachy, které se v pytli utvoří a uchrání vás tak před muší invazí.

Zdroj: Mirror

KAM DÁL: Žluté skvrny na polštářích nejsou jen pot, ale něco mnohem horšího.

Klíčová slova: