Divadelní role vyměnila za tetovací jehlu. Kateřina Kaira Hrachovcová kreslí na kůži nejen svým hereckým kolegům

Do povědomí diváků se zapsala především rolí Simony v českém televizním seriálu Život na zámku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Koronavirová pandemie a s ní související vládní opatření způsobila revoluci v mnoha oborech. Především pracovníci v kultuře dostali ránu nejen profesní, mnozí byli ohroženi i po stránce existencionální. A tak se uznávaní divadelní herci posadili za pokladny v supermarketech, usedli za volanty rozvážkových služeb, v jiném případě se rekvalifikovali a pracují třeba jako truhláři nebo na stavbách. 

Herečka Kateřina Kaira Hrachovcová (46) působí i v hereckém světě trochu jako víla z jiného světa. Svůj instagramový účet plní spirituálním obsahem, nebojí se vlastní nahoty ani touhy předávat duchovní myšlenky sledujícím. Má jich téměř šedesát tisíc. Často bez ostychu ukáže své vypracované potetované tělo, kterému se s láskou a velmi důsledně věnuje.

Od konce listopadu se ale její sdělení veřejnosti významně změnila. Na profil zavítala fotka nártu s vytetovaným okem a v dalších dnech jej opanovaly příspěvky různých tetování, doplněné výpočtem numerologie k danému jménu. Kaiřini sledující rychle pochopili, že se herečka pustila do handpoke. Tedy permanentního tetování, které se tvoří bez strojku, pouze vpichováním barvy pod kůži pomocí jehly. 

Numerologie a tetování

Podle intenzity příspěvků se Kaiře v jejím novém oboru velmi daří a klienti si k ní nacházejí cestu sami. Jak herečka s numerologií pracuje a co následně vede její umělecké já k výslednému tetování? Chtěli jsme si s ní o tom popovídat, ale ona o svém daru hovořit nechce. Tedy s médii. Nepřeje si vyslovit jedinou větu jako přímou řeč, aby nemohla být následně vytržena z kontextu..

 

 

Můžeme se tedy jen domnívat, že obrázky, které lidem tetuje na tělo, vznikají na základě jejího vidění numerologického rozkladu daného klienta. Někdo si tak odnáší dlouhou čáru, která vede od pupíku přes bok až na krk, na několika místech ji pak zdobí malůvka, připomínající dětskou kresbu. Tak ostatně její práce působí na první pohled. Při pohledu druhém je to oduševnělé umění, které není pro každého. Kdo však jeho aplikaci podstoupí, okamžitě s ním souzní a je z něj nadšen. 

Nadšení z malůvek

Třeba jako herec Filip Čapka, kterému Kaira vytvořila tetování s názvem Filipova šifra LoveVole. Své nadšení z červenočerné malůvky na pravém rameni vyznává herec ve videu a děkuje jím kolegyni za životní radost. Také herečka a spisovatelka Vlastina Svátková, která nedávno oslavila 40. narozeniny, rozešla se s manželem a pustila se do budování dalšího domova pro sebe a tři syny, dostala od Kairy obrázek s nápisem No Fear, doplněný číslem 11. Vlastina jej má umístěný na pravém předloktí a k jeho významu napsala dlouhosáhlý příspěvek na svém instagramu. 

KAM DÁL: Všechno otevřené a mrtvých dvakrát méně než u nás. Švédsko už rok bojuje s covidem po svém.