Nová kriminálka Odznak Vysočina: Vtáhne vás do děje, nebo jde o další kopii tolikrát omletých scén?

Hlavním tahákem seriálu je chemie mezi herci, kterou pocítíte i skrze televizní obrazovky
 

Nový kriminální seriál Odznak Vysočina si rozhodně nemůžete nechat ujít. Nebo ano? Na první pohled je v tomto "kousku" všechno - důslední detektivové, problémoví drsňáci a spousta nečekaných zápletek. Je to ale dost? Nejde už o kopii tolikrát omletých scén? Na novou kriminálku se každopádně můžete těšit každý týden od 4. ledna 2022 od 20:20 na Nově.

Na první pohled by se tento nový seriál mohl zdát jako poklidný snímek z krásného prostředí na Vysočině, opak je ale pravdou. Ačkoliv na vás prostředí kriminálky může působit téměř až meditačně, o zápletky, šoky a hrůzu v seriálu jistě nouze nebude.

Diváci budou mít možnost spatřit i drsné stránky malebného fiktivního městečka Veselá, kde se Odznak Vysočina odehrává. „Krajina je pro naše příběhy velmi důležitá, příroda a prostředí je odrazem našich postav, takže obojí hrálo velkou roli už ve scénářích. Lokace se tedy hledaly na základě scénáře, aby měly atmosféru a seděly k napínavým zápletkám,“ vyjádřil se k seriálu jeho producent Vratislav Šlajer.

V týmu nechybí protiklady, ani chemie

Velitelkou týmu je Dana Skálová, kterou na televizních obrazovkách ztvární Monika Himlerová. Dana ale rozhodně není taková, jakou si ji diváci představují.

Žije v chaosu, chodí pozdě a papírování vůbec neřeší. Diváci ale budou mít možnost poznat, že i přesto je pro ni její práce vším.

V týmu samozřejmě nechybí ani její přesný opak, Kateřina Vlčková, kterou si zahraje Simona Zmrzlá. Pro Kateřinu je pořádek vším. Má ráda pravidla, metody, postupy a jejich přesné dodržování.

Každý z týmu je zkrátka osobnost, ale nějakým způsobem v něm jsou schopni fungovat. Samozřejmě se to ale neobejde bez problémů.

Tým Odznaku Vysočiny má i svého průšviháře, který - jak už to tak bývá - dělá jen samé problémy, ale je ve své práci tak dobrý, že se mu to zkrátka toleruje. Petr Bach ztvárněný Martinem Hofmannem je navíc ještě cynik a vtipálek a na svou šéfovou často působí jako rudý praporek na býka.

„Podařilo se nám dát dohromady skvělou hereckou sestavu, výborně se doplňují a mají společnou chemii,“ řekl Vratislav Šlajer k hereckému obsazení. Jedním z hlavních důvodů, proč tento seriál mezi kriminálkami vyčnívá, je skvělá chemie jeho týmu, která bude na obrazovce vypadat tak reálně, že budete mít pocit, že jste členem týmu i vy.

„Nakonec jsme neobsazovali jednotlivé postavy, ale celý tým, herci si museli sedět, museli si důvěřovat. To se myslím povedlo. Každý z našich hrdinů je jiný, ale vzájemně se doplňují. A věřím, že divákům s nimi bude dobře,“ dodal Šlajer.

Tak co, připadá vám to jako scénář, který je neokoukaný a musí chytnout? Nebo už jste "něco podobného" viděli mnohokrát?

Zdroj: TV Nova

KAM DÁL: Dcera Kate Moss chodí po mole s inzulínovou pumpou. Vyvolalo to neuvěřitelné reakce.

Klíčová slova: