Na zkrocení ženou si počkal téměř padesát let. Upřímné vyznání herce Jiřího Langmajera

Herec Jiří Langmajer je až po uši zamilovaný do Adély Gondíkové
Zobrazit fotogalerii (5)
 

V minulosti nepříliš sdílný herec Jiří Langmajer se po boku své kolegyně Adély Gondíkové otevřel světu. Jejich vztah posunul hvězdu českého divadla i filmu do nové životní etapy, v níž se nejen zaregistroval do sociální sítě instagram, ale dokonce se tam upřímně dělí o své emoce a prožitky. Nic takového dříve nedokázal. Naopak se utápěl v potížích s psychikou, býval často nepříjemný a své bytí na světě si rozhodně neužíval s radostí. Čím jej dokázala krásná kolegyně okouzlit a dát mu nový impuls do života? 

Plzeňský rodák Jiří Langmajer patří k nejcharizmatičtějším osobnostem českého uměleckého světa, nejedné ženě se při osobním setkání s ním podlomí kolena a zbožňují jej také v hereckých rolích ať už na divadelních prknech, či filmovém plátně. Langmajer o své přitažlivosti pro opačné pohlaví ví a v určité fázi života ji i dost využíval. Ve 23 let trvajícím manželství s učitelkou matematiky Kamilou mu chyběla svoboda, přál si žít mimo hlavní město a své neuspokojené touhy často doháněl právě na večírcích a po boku půvabných žen a dívek.

Z nevrlého herce táta pohodář

I přesto, že si smutný herec nepřál rozbít rodinu, po letech vnitřního trápení upřednostnil vlastní potřeby před svými dvěma dcerami i ženou. Rozhodnutí zmizet ze vztahu a života, který ho netěšil, bylo v roce 2012 prvním krokem k jeho proměně v pohodového chlapa. Dnes i jeho dcery vidí, že mít pro sebe veselého a šťastného tátu, který žije na vesnici, stálo za to těžké období, kdy jim do života vnesl zmatek.

Druhým krokem bylo vzplanutí k herecké kolegyni Adéle Gondíkové, která do jeho vytouženého nastavení zapadla jako chybějící kostička lega. Skamarádili se při natáčení filmu Doktor od jezera hrochů a milostná avantýra na sebe nedala dlouho čekat. Vzali se před dvěma roky před koncertem J.A.R za přítomnosti 300 kamarádů, které pozvali na party s názvem Kouba se žení.

Dostal šanci okouzlit

Já se celá léta choval jako absolutní kretén. Prostě jsem herectví strašně žral a měl pocit, že když mám jednu hlavní roli za druhou a odehraju dvě stě padesát představení ročně, tak si můžu dovolit cokoli. Zkrátka, že ať se budu chovat jakkoli, moje pracovní úspěchy vše omluví,“ přiznal kdysi v rozhovoru pro časopis Instinkt Langmajer.

Manželka Adéla si ale o jeho povaze udělala obrázek až sama, nesoudila předem, i když o Jiřím kolovaly v hereckém světě různé historky. I proto, že mu dala možnost odhalit své vnitřní já, jim vztah tak skvěle funguje. Mohl ji přesvědčit, že právě on je tím, s kým bude chtít žít a zestárnout. Před rokem si pořídili štěně retrívra a v jejich domě nedaleko Prahy je navštěvuje i vnouček Timotej, syn jeho starší dcery Terezy. 

Jiří sdílí soukromí

To vše se dozvídáme z Jiřího instagramového účtu s názvem "Oficiální Langošův profil", který si založil spíše z hecu než z potřeby sebepropagace. Herec má přes 100 tisíc sledujících a kromě toho, že občas zveřejní nechtěné video s odhalenými vlastními intimními partiemi, často přidává i příspěvky právě se svou manželkou Adélou.

Naposledy to byla série tří fotografií ze společné dovolené, k níž napsal: „Krásný narozeniny anděli...“ a přidal 10 zamilovaných smajlíků. Tento vzkaz samozřejmě směřoval k jeho milé Adéle a k blahopřání od spisovatelky Radky Třeštíkové připojil nečekané přiznání: „zachránila mně...“ Čert vem pravopis, sdělení Jiřího Langmajera o citech ke své ženě říká vše. A odpověď od rozvádějící se autorky několika knižních bestsellerů doplňuje váhu Langmajerova vzkazu: „doteď nechápu, jak se jí povedlo dát tě dohromady bez použití násilí... Na rukou ji nos!“

 

Ještě před oficiálním zveřejněním jejich vztahu se spolu Jiří a Adéla začali objevovat v roce 2013 na divadelních prknech pražského Divadla Palace, kde hráli milence ve hře s názvem Jo, není to jednoduché. Od té doby se herecky potkávali také ve velkolepém představení Mamma Mia! a dalších muzikálech Ať žijí duchové! a Čas růží. Ani společné pracovní nasazení jim vztah nenabouralo a zdá se, že si Jiří Langmajer musel na definitivní zkrocení tou správnou ženou počkat téměř až do padesátky. 

KAM DÁL: Basiková, Rolins, Kocián, Pergnerová a Hůlka: Tyto hvězdy bojovaly s děsivou závislostí.