Krásné Češky Maxová a Herzigová: Jako teenagerky dobyly Paříž a i před padesátkou je pojí pevné přátelství

Krásné české modelky pojí letité přátelství od dob, kdy spolu odjely dobýt svět modelingu
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Dvě nejúspěšnější české krásky ze slavných 90. let modelingu Tereza Maxová a Eva Herzigová se mohou pochlubit pevným přátelstvím. To trvá přes 30 let, tedy od dob, kdy se vydaly jako mladinké holky do vzdálené Paříže, aby svou krásou dobyly světová módní mola. Obě si prožily hvězdné kariéry i jedno nepovedené manželství, jsou maminkami tří dětí a jejich vzájemné propojení nemizí ani po letech, kdy prožívají šťastné roky po boku svých partnerů. 

Když Tereza Maxová uveřejnila na instagramu rozesmáté fotky s Evou Herzigovou, její účet zaplavily obdivné komentáře z celého světa. Jejich společným jmenovatelem byl obdiv jejich kráse, která nemizí ani s přibývajícím věkem. Pardubická rodačka Tereza oslaví v poslední prázdninový den 50. narozeniny, Evu z Litvínova čeká kulaté životní jubileum za rok a půl. Přesto obě dámy vyzařují ojedinělou krásu a sexapeal, který jim zřejmě zůstane až do posledních dní na tomto světě. A jen máloco by mohlo zavinit, aby jim tak dlouho nevydrželo také jejich letité přátelství. 

Společný útěk vlakem

Pro svět modelingu je objevila česká skautka Milada Karasová v dobách, kdy se dívky z "Východu" s potenciálem uspět posílaly rovnou do Paříže. Tereze bylo 18 let a jeden měsíc, kdy se s Evou rozjely vlakem do Francie, tedy v roce 1989, těsně před podzimním převratem. Maminka Alena jí cestu tehdy zakázala, ale touha po modelingové kariéře byla pro sošnou krásku lákavější. Začátky v cizí zemi nebyly pro české dívky nijak jednoduché.

Eva okamžitě získala nálepku "Marylin z Východu" kvůli podobě se slavnou americkou hvězdou, Tereza zaujala úchvatným ledovým pohledem a obě dokonalou postavou, musely si svou cestu na vrchol vydřít. Herzigová prolomila kariérní vzestup angažmá u značky Guess místo slavné Němky Claudie Schiffer, Maxovou vytáhl na piedestal návrhář Karl Lagerfeld. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Maxova (@terezamaxova)

Nepovedená manželství

Krásným Češkám ležel v polovině "devadesátek" u nohou nejen svět modelingu, ale velmi brzy si našly partnery. Tereza se provdala za fešného dánského tenistu Frederika Fetterleina v roce 2000, porodila mu syna Tobiase a po čtyřech letech přišel rozvod. Evu dostal před oltář už v roce 1996 bubeník kapely Bon Jovi Tico Torres, jejich manželství však vydrželo jen dva roky. Na děti si po rozvodu počkala až do vztahu s italským milionářem Gregoriem Marsiajem.

 

Mají tři syny a po odhalené nevěře sympatického Itala, který se před 10 lety v Čechách zapomněl s neznámou tmavovláskou na večírku developerů, měl jejich vztah namále. Mediálně přetřásanou nevěru ale partneři ustáli, a i když se modelka zařekla, že se znovu neprovdá, již čtyři roky nosí zásnubní prsten. 

Tereza svého osudového muže poznala tři roky po rozvodu. Uhranul ji charismatický podnikatel z Turecka Oymenem Burak, s nímž má dceru a syna a před pěti lety se stala jeho manželkou. Z jejich společných fotografií vyzařuje pohoda i láska, a že není předstírána jen pro svět instagramu, bývá vidět i na pravidelných charitativních akcích. Ty Maxová v Česku pořádá pro svou Nadaci NTM již od roku 2004. Manžel jí pokaždé stojí pevně po boku a podporuje ji nejen v pomoci opuštěným dětem, ale také v jejím designerském budování jejich dovolenkového rezortu v Turecku

Prázdninové setkání

Tam se Tereza setkala před pár dny právě s Evou a jejím snoubencem Gregoriem, kde si užili společné prázdninové chvíle. Pro své fans zdokumentovaly úsměvy i pohodový západ slunce, který oběma modelkám světelně velmi sluší. A dočkaly se - jak jinak - obdivných vzkazů nejen ze světa, ale také od přátel a kolegyň z domova.

 

Přátelství Evy Herzigové a Terezy Maxové tedy nerozdělilo za 30 let nic - ani často nemilosrdný svět modelingu, ani lásky či módní kampaně, natož vzdálenost, která panuje mezi jejich domovy. Eva totiž žije s rodinou střídavě v Itálii a Velké Británii, Tereza v Turecku, Monaku i Česku. A právě zde se také potkaly naposledy i pracovně, kdy Eva zářila jako hlavní hvězda na módní show Fashion for Kids, kterou pořádala v roce 2012 právě Nadace Terezy Maxové. 

KAM DÁL: Na zkrocení ženou si počkal téměř padesát let. Upřímné vyznání herce Jiřího Langmajera.