Roberto Pellegrini: Zná osobně Schicka i Kadeřábka, přesto bojuje jen za divizní Kolín

Brankář divizního Kolína vyrůstal s největšími hvězdami českého fotbalu posledních let
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Už samotné jeho jméno napovídá, že šestadvacetiletý gólman divizního Kolína Roberto Pellegrini není čistokrevný Čech. Narodil se v Itálii, žil v Římě, hrál fotbal ve Spojených státech amerických a dokonce se osobně zná s elitními českými fotbalovými hvězdami. I přesto je jeho momentálně nejbližším klubem divizní tým z Kolína.

Fotbalový gólman divizního Kolína Roberto Pellegrini svůj původ nezapře: "Ano, táta je z Itálie, máma z Čech, takže jsem de facto napůl Čech a napůl Ital," říká s úsměvem Pellegrini. Do svých šesti let žil v Římě, poté už zamířil do České republiky a dnes hájí brankovou čáru fotbalového klubu z Kolína.

Jak se zrodil váš přestup do divizního Kolína?
Byl jsme v té době v USA, kde jsem studoval a hrál fotbal, ale končilo mi tehdy vízum a Kolín na mě dostal tip od mého bývalého trenéra Tichého. Nabídka se mi líbila, tak jsem na ni kývl. Vše se zrodilo poměrně rychle.

"Někdy ze Schicka tahám zákulisní informace," připouští Pellegrini.

Zmínil jste Spojené státy a s nimi spojené studium a fotbal. Jak jste se za oceán vůbec dostal? Co jste tam hrál za soutěž?
Bylo mi asi 18 let a dozvěděl jsem se, že je možné bezplatně vycestovat do USA za studiem a přitom hrát fotbal. Rozhodl jsme se tak toho využít. V USA jsem chytal univerzitní soutěž.

Narodil jste se v Itálii a pak jste žil několik let v Římě. Tam dnes působí zřejmě největší talent českého fotbalu - Patrik Schick, který se začíná prosazovat i na mezinárodní scéně. Neznáte se náhodou?
Ano, znám ho už z pražské Sparty, kde jsem s ročníkem 1992 hrával. Znám i další fotbalisty jako Láďu Krejčího, Pavla Kadeřábka nebo Jirku Skaláka. Je super, že AS Řím letos hrálo v Lize mistrů tak dobře, moc jsem ho sledoval, protože jsem jeho velký fanoušek. Ostatně jako malý kluk jsem v jejich akademii vyrůstal.

Bylo už tehdy poznat, že Patrik Schick bude jednou velká hvězda?
Kdybych tehdy ve Spartě tušil, že bude Patrik za nějaký ten rok v AS Řím, sledoval bych ho daleko víc. Vždycky byl dobrý, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem tušil, co z něj jednou bude. Za poslední dva roky udělal neuvěřitelný pokrok.

"Stál kousek od Zidana," vzpomíná Pellegrini na fotbalové začátky v AS Řím.

Hrál jste i za pražskou Spartu, jak se vám tam dařilo? 
Chytal jsem v té době za A i B dorost. Měl jsem ale dost problémy se zády, takže to nebylo úplně ono. Poté jsem odešel do Ameriky a následně se na chvíli ještě do Sparty vrátil.

Je vám 26 let, co byste rád ve své kariéře ještě dosáhl?
Nyní jsme v Kolíně a tady vše funguje úplně v pohodě. Zázemí je kvalitní, takže spokojenost. Určitě se ale chci dostat co možná nejvýše, jak to půjde. Doufám, že pár fotbalových let před sebou ještě stále mám.