Nepovedený úsek Masarykovy ulice opraví Kolín v létě. Co to znamená pro řidiče?

Masarykova ulice projde kompletní rekonstrukcí, uzavírku by to ale znamenat nemělo
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Koncem loňského roku nechal Kolín opravit první úsek Masarykovy ulice, a to mezi křižovatkami s ulicí Benešova a Tyršova. Oprava se ale nepovedla, nová vozovka je zvlněná. Město proto práci reklamovalo a zhotovitel musí vozovku znovu opravit. Kdy to bude a jaké se čekají komplikace?

Město se snaží, aby další uzavírka již upravovaného úseku přinesla co nejmenší potíže místním obyvatelům. Opravu tak plánuje na letní prázdniny. Starosta Vít Rakušan věří, že se v Kolíně tou dobou bude díky dovoleným pohybovat méně vozidel.

Jen další komplikace

Stavební firma svou chybu uznala, zvlněný povrch podle ní způsobila závada na jednom ze strojů, který měla firma vypůjčený. Rekonstrukce prvního úseku Masarykovy ulice má stát 1,3 milionu korun. Vzhledem k tomu, že ulice bude předělávána v rámci reklamace, náklady se pro město nezvednou.

Od 9. dubna je pak uzavřena Masarykova ulice kvůli rekonstrukci na křižovatce s ulicí Bezručova. Kromě kruhového objezdu se opraví také povrch ulice až ke křižovatce s ulicí Žižkova. V průběhu rekonstrukce je přerušen provoz řady autobusových zastávek, autobusy jezdí po náhradních trasách.

Od konce dubna pak má přijít na řadu úseku od křižovatky s ulicí Bezručova až ke křižovatce s ulicí Seifertova. Tato část by měla být hotová v květnu. Rekonstrukce celé Masarykovy ulice vyjde na 20 milionů korun.

Krásy středočeských nádraží: Kolín svou chloubu šperkuje k dokonalosti. Čtěte zde.