Jakub Voráček: Do čtyř let jsem jen koktal, snad na tom můj syn bude lépe

Co Voráček chystá do budoucna a jak často se vidí se synem?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

I když letos chyběl na mistrovství světa, kde jinak pravidelně startuje, na nudu si rozhodně stěžovat nemůže. Jakub Voráček si jen potřeboval oddechnout a věnovat více času hlavně svému synovi a také nové přítelkyni Markétě. Jak často se s malým Jakubem vidí během hokejové sezony a co podle něj chybí reprezentaci k tomu, aby konečně urvala medaili na velkém turnaji?

Kubo, letos jsi dal po dlouhé době košem reprezentaci, nelituješ toho zpětně?
Nelituju. Myslím, že to bylo dobrý rozhodnutí. Já jsem opravdu ten odpočinek potřeboval. Po pěti letech, kdy jsem odehrál přes 100 zápasů, se to nashromáždilo.

A jak jsi ten volný čas vlastně využil?
Regeneroval jsem a budu mít delší léto na trénování. Když se to povede, tak doufejme, že příští rok mě čeká ještě lepší sezona. Vždycky, když jsem mohl, tak jsem rád nastoupil do reprezentace.

Takže za rok se chystáš pomoci?
Doufám, že budeme příští rok hrát s Philadelphií play off, ale když to nevyjde, tak určitě rád na MS přijedu. 

A sledoval jsi kluky v Dánsku, nebo jsi úplně vypnul? Co jim podle tebe chybělo, aby získali medaili?
Tam to bylo o jednom gólu to čtvrfinále. Já si myslím, že kluci odehráli výbornej turnaj. Vyhráli šest zápasů z osmi proti výborným týmům, ale to čtvrtfinále je takový zakletý. Musíme doufat, je hodně mladej kluků, kteří tam hráli výborně, což je pozitivní.

Jakub Voráček

- přezdívky: Vory, Voras
- narozen: 15. 8. 1989
- hraje v NHL za Philadelphii      Flyers
- trojnásobný medialista z MS
- vítěz Zlaté hokejky z roku          2015

Ty máš ve Philadephii smlouvu ještě na hodně let. I tak se tě ale zeptám, nepřemýšlel jsi někdy o jiném klubu?
Nepřemýšlím o jiném angažmá, jsem ve Philly zavázaný, jsem tam šťastný a tu smlouvu jsem podepsal, protože ve Philadelphii je ta budoucnost dobrá.

Ale takové velké zápasy o Stanley Cup by ti slušely...
Já věřím, že to přijde a přijde to ve Philly. Já tomu týmu věřím.

Sice je to předčasné, ale plánuješ kariéru ukončit v NHL, nebo se vrátíš do Čech, třeba do extraligy?
Vůbec netuším, to je za mnoho let. Je mi 28. Hodně lidí se mě na to ptá, ale to je tak strašně daleko, ještě nemám odpověď.

No, pojďme dál, tentokrát trošku do soukromí. Nedávno jsi představil svoji novou partnerku. Jak vycházíš s Nicole, která je matkou tvého syna, nevadí jí to?
S Nicol vycházíme v pohodě. Rozešli jsme se před rokem v květnu. S Markétou jsme spolu od listopadu loňského roku.

A trávíte čas společně i s tvým synem?
Kubíčka si bereme, kdykoliv to jde, kdykoliv mám trochu volno v sezoně, kdy jsou zápasy často obden a mezitím tréninky a další klubové povinnosti. Jsme spolu, co nejvíc to jde. 

Učíte ho mluvit česky?
Mluvím na něj od narození česky, teď na něj mluvíme česky s Markétou.

A jak mu to jde?
Zatím nic neřekl česky ani anglicky, na všechno jen ukazuje. Ale já do čtyř let jen koktal, tak snad na tom bude líp (smích).

Za pár týdnů tu máme další ročník Hokejek pro Kluka Puka. Těšíš se?
Těším se moc. Vloni tam byla super atmosféra, užili jsme si to nejen my, ale hlavně diváci, vybralo se hodně peněz pro lidi s roztroušenou sklerózou, byl to skvělý den - zápasy, autogramiády, soutěže pro děti. A letos to bude ještě lepší :-).

"To čtvrtfinále je takový zakletý. Musíme doufat, je hodně mladejch kluků, kteří hráli v Dánsku výborně, což je pozitivní," mluví Jakub o tom, proč se našim hokejistům už dlouhé roky nedaří získat medaili na velkém turnaji.

Věříš, že tvůj tým opět turnaj vyhraje?
Tým Nadace Jakuba Voráčka bude samozřejmě skvělý, ale máme silné soupeře - Zlatý tým, Real Top Praha a nově HC Masaryk University, tak uvidíme, kdo si pohár odveze letos (smích).

Zkus nalákat naše čtenáře. Koho ještě kromě tebe v Mikulově uvidí?
Bude tam spousta skvělých osobností z hokeje, ale i dalších sportů a z kultury, bude to hodně pestré. Ta jména neustále přibývají a ještě přibývat budou až do turnaje, sledovat to můžou čtenáři na našich stránkách a tam si můžou také už teď koupit lístky na turnaj, aby nemuseli ráno stát frontu na lístky.

A co nějaká konkrétní jména?
Už teď můžu slíbit třeba Petra Mrázka, Davida Pastrňáka, Jiřího Šlégra, Ondřeje Pavelce, Jiřího Jarošíka, Jakuba Štáfka, Sagvana Tofiho, Tomáše Ufjalušiho, Jana Koukala, Viktora Ujčíka a mnoho dalších. Stojí za to si udělat do Mikulova výlet na víkend, turnaj si určitě užijí a je tam krásně :-)