Lída Baarová: Goebbelsova milenka, která zničila svou rodinu

Lída Baarová měla kvůli vztahu s elitním nacistou po válce velké problémy
 

Snad žádná jiná česká herečka nevystoupala tak vysoko jen proto, aby poté mohla spadnout na samé dno. Lída Baarová herectví milovala a chtěla hrát za každou cenu. To se jí ale vymstilo. Z Goebbelsovy náruče spadla rovnou do závislosti, ze které už se nikdy nevzpamatovala.

Lída Baarová si za svůj život vysloužila hned několik nelichotivých nálepek, kterých se už nikdy nezbavila. Podle mnohých byla opilkyně a hlupačka, která neuměla hrát, a co bylo nejhorší, byla milenkou nacistické zrůdy.

Svou slávu nezvládla

Některá tato nařčení jsou daleko od pravdy, ale některá jsou bohužel pouhým faktem. Nicméně, jak říká citát z knihy Talmud, nikdy bychom neměli soudit člověka za jeho činy, pokud jsme nebyli na  jeho místě.

V době, kdy se stala filmovou hvězdou a dostala se tak na samotný společenský vrchol, jí bylo pouhých 20 let a svou tehdejší slávu a herecké ambice zkrátka nezvládla.

Bohužel se stala známou herečkou v době nacismu a jako žena patřící do té nejvyšší společnosti se tehdy zcela přirozeně pohybovala v přítomnosti mnoha vysokých nacistických hodnostářů.

Kráska a zvíře

Jedním z nich byl i Josef Goebbels, který moc krásy nepobral a měřil pouhých 159 cm, přesto se ale stala jeho milenkou.

Nikdy neuvedla jeden jednoznačný důvod, proč tomu tak bylo, ale mezi ty nejčastější patřil strach, že už si jinak nikdy nezahraje, a to, že se „zamilovala do jeho lásky“, ať už tím myslela cokoliv.

Tato nádherná a talentovaná herečka si tak podepsala svůj rozsudek. Nejspíše žádná jiná herečka za svůj život nezažila tolik obdivu a hned vzápětí tolik nenávisti. Lidé ji po válce začali odsuzovat za její milostný život a s tím se do horoucích pekel spolu s ní svezla i celá její rodina.

Tragický osud její rodiny

Po válce totiž byla tato tehdy už nenáviděná herečka vyšetřována a vězněna za údajnou kolaboraci a její matka během jednoho z mnoha policejních výslechů zemřela na zástavu srdce.

Lídinu psychicky nemocnou sestru Zorku kvůli jejím rodinným vztahům s "kolaborantkou" vyhodili z divadla a ona kvůli tomu spáchala sebevraždu. Z její rodiny tedy zůstal naživu jen její otec, který ale dožil zbytek života v žalu a s vážnými zdravotními problémy.

Samotná Lída si osud svých nejbližších po celý zbytek života vyčítala a útěchu hledala v alkoholu. Našla v něm ale jen smutný konec.

Zdroj: Český rozhlas

KAM DÁL: Freddie Mercury vynikal v jednom z nejdrsnějších sportů. Přitom se nebál přiznat, co ho děsilo