Babiše odmítla strana, pro kterou donášel, Maláčové převratná reforma a Havlíček našel viníka pandemie

Tihle o nás rozhodují, smutné...
 

Premiér Andrej Babiš stát řídí podle marketingových průzkumů. Takže na to, jestli se nechá očkovat proti nemoci covid-19, se ještě čeká. Uvidí se až podle toho, kde zrovna bude veřejné mínění. Dobré je, že konečně máme důchodovou reformu. Tedy na papíře. Schválit se podle ministryní Maláčové a Schillerové nestihne. A to ji vláda měla jako prioritu číslo jedna ve svém programové prohlášení. Kde se asi stala chyba? Možná v překladu...každopádně brát dnešní dění v Česku S NADHLEDEM je těžší a těžší.

  • Jana Maláčová je skvělá a kdybychom ji neměli, budoucí senioři by jistě pošli hlady. Představila důchodovou reformu, o které však sama ministryně práce a sociálních věcí i její kolegyně z hnutí ANO Alena Schillerová prohlásily, že už se stejně nestihne projednat, takže její schválení bude až na budoucí vládě. Takže co nám paní Maláčová vlastně představila? Ožužlaný cár papíru, na který si může napsat kdo chce a co chce, protože stejně neprojde legislativním procesem? Stojí jistě za připomenutí, že důchodová reforma je na prvním místě v programovém prohlášení současné vlády. Stejné vlády, která se touto otázkou 2,5 roku nezabývala a představila cosi až ve chvíli, kdy je jisté, že to nemůže schválit. Práce vlády odborníků v praxi.
  • Komunisté požadují škrtnutí deseti miliard pro armádu, jinak nepodpoří státní rozpočet. Pravdou je, že podobné strašení už tu bylo mnohokrát, premiér Babiš však zádrhel vždy vyřešil svým šarmem (a nějakým tím ústupkem). Ovšem tentokrát se zdá, že to "rudí" myslí opravdu vážně. Nepřesvědčil je zatím ani předseda vlády a dokonce ani Alena Schillerová, což je fakt neuvěřitelné, protože ministryně financí je velká vyjednavačka (stačí si vzpomenout například na její skvělé video, ve kterém nabízela dárky v podobě státních dluhopisů). Babišovi tak zatím zbyla jen ČSSD, která sice také byla napřed proti podpoře rozpočtu, ale pak "záhadně" otočila (jako vždy). Je smutné, že třicet let po revoluci se vláda demokratické České republiky musí doprošovat strany založené na totalitních základech a popírání základních lidských práv a svobod. A kdo by řekl, že pana Babiše odmítne strana, pro kterou kdysi donášel? Tak jen zbývá, aby státotvorně zaskočila SPD...
  • Neuběhne ani pár dní, aby vláda nepřišla s dalším ze svých absurdních nařízení. Napřed se opravil nesmysl se zákazem nošení piva v pet lahvích z hospod, aby následoval ještě větší trapas se zákazem kávy v plastových kelímcích "s sebou". Návrh, aby se nápoj nalil do síťovky nebo igelitového sáčku, neprošel. Prý proto, že by v obou případech mohl člověk při cestě z obchodů domů nápoj usrkávat, a to přeci nechceme, to by přeci zhoršilo koronavirovou situaci! "Práce" vlády, chaos, který vytváří ministr zdravotnictví Jan Blatný a jeho šéf Andrej Babiš, už jsou notně přes čáru. 
  • Ministr průmyslu a obchodu a dopravy, vládce podsvětí i všech nadpřirozených bytostí Karel Havlíček nasadil vládě chaosu korunu, když prohlásil, že "hospodští komplikují současnou situaci“. Ano, ano. Jsou to přesně ti lumpové a zloduchové, kteří chtějí přežít. A tak dělají všechno pro to, aby, když už se ocitli v nemilosti vlády, která je dnes a denně šikanuje svými zmatečnými výplody, vyprodukovali alespoň nějakou tržbu. No, a ve chvíli, kdy už se jim po dalším omezujícím a nijak dopředu neavizovaným nařízením změní doslova ze dne na den vše, s čím počítali, začnou tak trochu s rebélií. Někteří odmítají zavřít v nařízenou hodinu, jiní do podniku pouštějí více lidí. Diví se jim někdo? Vlastně ano - diví se vláda, která tento chaos způsobila.
  • Hlavy států se předhánějí, kdo by se nechal dříve naočkovat vakcínou proti nemoci covid-19, bývalí američtí prezidenti i nově zvolený Joe Biden jsou odhodláni udělat to v přímém přenosu, tak český prezident Miloš Zeman se rozmýšlí. A Andrej Babiš se prý poradí s lékařem, protože nemá slezinu. Kde je jí konec, není známé, dotaz by bylo možné fajn směřovat do Kostelce, jestli nějaká uzenina...no, to je jedno. V každém případě oba chápeme. Pan Zeman se bojí jehel, pan premiér zase zemi řídí dle marketingových průzkumů. Takže až se zveřejní, co si o očkování myslí lidé, rozhodne se i on. Jasné jako facka.

KAM DÁL: Europoslanec Zdechovský: Babiše už se v Bruselu nikdo nezastává, jeho střet zájmů je naprosto jasný.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.