Donald Trump rozpoutal vášně. Oblékl si na sjezd republikánů kalhoty poklopcem dozadu?

Donal Trump vyvolal svým tradičním modrým oblekem celosvětové dohady
 

Že by bývalý americký prezident Donald Trump dokázal zaujmout celý svět projevem, se zdálo být už pouhou utopií. A přesto se mu to vystoupením v Severní Karolíně povedlo. Ne snad kvůli tomu, co během 90minutové řeči pronesl, ale tím, co celou dobu skrýval za řečnickým pultíkem.

Již několik měsíců nepatří Donaldu Trumpovi pozice nejmocnějšího muže světa a s tímto faktem se jen těžko srovnává. Neustále se vrací k neplatnosti určité části volebních hlasů, hlásá, že se do Bílého domu vrátí, a vyzývá svého nástupce Joea Bidena, aby Čínu postavil před tvrdé reparace kvůli rozšíření koronaviru po celém světě.

Tato témata byla ústředními i v projevu, který byl jeho prvním oficiálním po několikatýdenní odmlce. Představil se v hodinu a půl dlouhé řeči v rámci republikánské party v Severní Karolíně. "Je skvělé být zpět," začal svou řeč Trump a následně neopomněl vyjádřit své rozhořčení nad banem, který dostal na dostupných sociálních sítích. Zvlášť twitter musí exprezidentu Trumpovi velmi chybět, vždyť v některých dnech tweetoval dokonce častěji než náš hradní mluvčí Jiří Ovčáček. 

Půjde znovu do voleb? 

Projev v Greenville před republikánskými stoupenci byl teprve druhým od ledna letošního roku, kdy se musel s rodinou pobalit a přenechat sídlo prezidentů opozičnímu vítězi voleb Joe Bidenovi. Jak uvedl The Mirror, nechal se Trump slyšet, že od té doby jsou v USA "vraždy na vzestupu, ekonomika směřuje do pekla a drogy se hrnou do země přes doširoka otevřené hranice". Krátce předtím, než vystpupal na pódium, se dokonce nechal při debatě se stoupenci slyšet, že "republikáni si vezmou zpět Kongres i Bílý dům ještě dříve, než si může kdo myslet". V kuloárech ani v projevu ovšem nepronesl nic o tom, že by se chystal v roce 2024 kandidovat na prezidentský úřad. Přitom se o této variantě hovoří celkem nahlas, jak uvádí The Mirror, a to na základě informací od přátel exprezidenta, kterým prý tento plán svěřil. 

Nechybí vám poklopec? 

O čem exprezident Donald Trump hovořil, se ale stalo po ukončení devadesátiminutového projevu téměř nepodstatným. V krátkém videu, v němž opouští zázemí řečnického pultíku, totiž zaujal svět jeho rozkrok. Modrý oblek, doplněný červenou kravatou - tedy známý tradiční Trumpův oděv - totiž vypadal tentokrát jinak. A to právě v oblasti, kde by se dal očekávat tradiční střih kalhot - tedy poklopec. Na několika záběrech, médii rozstříhaných, rozebraných na sekvence i přiblížených na detaily, není po poklopci na Trumpových kalhotách ani památky. Oblékl si snad exprezident USA své kalhoty od obleku obráceně? Měl snad celou dobu poklopec vzadu? O tom se vedou už několik hodin vášnivé debaty nejen v celosvětových médiích, ale i na sociálních sítích. 

Prezidentovi zastánci se samozřejmě přiklánějí k verzi, že je video zmanipulované a počítačově upravené. Ale kdo by měl z takové klukoviny prospěch? Neudělal si spíš Donald Trump legraci z celého světa a nezapnul si kalhoty opravdu obráceně? Kdo ví... Exprezident USA fámy na sociálních sítích nemůže ani potvrdit ani vyloučit, má totiž celosvětový ban. 

KAM DÁL: Jiří Ovčáček nám vysvětlil podmínky parkování na Pražském hradě. Manželka Mynáře má povolenku.

Klíčová slova: