Ivanka Trumpová se chystá na vstup do velké politiky. Guvernérka, viceprezidentka otce, nebo rovnou útok na Bílý dům?

Ivanka Trumpová působila jako členka 16členného týmu připravujícího administrativu Trumpova prezidentství
 

Podle mnoha amerických expertů je Ivanka Trumpová velmi kontroverzní osobnost, která to bude mít s prosazením svých politických ambicí složité. Jedním dechem však dodávají, že dcera Donalda Trumpa do velké politiky jednoznačně míří. Otázkou podle nich je pouze to, jaký bude první krok a zda se odváží cílit rovnou na metu nejvyšší, tedy na prezidentský úřad.

Stále více se objevují spekulace, že by Ivanka Trumpová mohla zamířit do Bílého domu v příštích prezidentských volbách, píše web Daily Star. Buď by šla ve stopách svého otce a kandidovala by na nejvyšší funkci, nebo by se stala Donaldovou viceprezidentkou. To samozřejmě jen v případě, že by se Donald rozhodl znovu kandidovat.

Její zapojení do sporných věcí

Někteří politologové se však domnívají, že by to bylo až příliš velké sousto. A byť má devětatřicetiletá rodačka z New Yorku sebevědomí na rozdávání, má také soudnost. Jako reálná se tak prý nejprve jeví role floridské guvernérky. Ovšem je tu její "pochybná" minulost, která by mohla všechny plány zhatit.

Spencer Critchley, bývalý konzultant pro kampaně Baracka Obamy v oblasti komunikace tvrdí, že se kroky Ivanky naznačují, že se na vstup do velké politiky opravdu chystá. „Ještě před vládou Trumpa, kterému samozřejmě vydatně pomáhala, byla zapojena do velmi sporných věcí,“ upozornil v rozhovoru pro news.com.au.

Nekvalifikovaná a kontroverzní

Stačí si vzpomenout například na událost, kdy byla Ivance a jejímu manželovi Jaredovi Kushnerovi po zásahu Trumpa udělena bezpečnostní prověrka. Mohli tak nahlížet do informací zpravodajských služeb.

„Ukazuje to realitu. Taková je Ivanka Trumpová. Nekvalifikovaná a stejně tak kontroverzní, jak se dá od Trumpových dětí očekávat,“ dodal Critchley. V každém případě je téměř jisté, že v souvislosti s politikou o Ivance ještě hodně uslyšíme.

KAM DÁL: Alice Bendová v plavkách, měla by si pořídit zbrojní pas. Světlo a poloha umí zajímavé věci, říká.